Yalıkavak'ta film festivali başlıyor

 Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde ilk kez düzenlenecek olan Yalıkavak Film Festivali, 16 ile 25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’nde, Yalıkavak Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Film Festivali 16 ile 25 Ağustos arasında yapılacak. Feltivalde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu altı ülkeden sinema filmleri ve belgeseller izleyicilerle buluşacak. Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan, "Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz festivalde dünyaca ünlü eserleri ücretsiz olarak açık havada tatilcilerle buluşturacağız. Festival Akdeniz ve Ege’nin kültür çeşitliliği içinde bölgesel film festivali olmayı hedefliyor" dedi.

Yalıkavak sahilinde oluşturulan yazlık sinemada Akile Nazlı Kaya’nın 'Dünyayı Kurtarmaya Çalışanlar', Okan Avcı’nın 'Telvin', Bertan Başaran’ın 'Sensiz Yaşanmaz' adlı belgeselleri ve uluslararası ödüllü Finlandiya’dan 'Beş Yıldızlı Hayat', Almanya’dan 'Gökyüzünün Kalbi', Yunanistan’dan 'Encardia Dans Eden Taş', Hollanda’dan 'Karsu', Fransa’dan da 'Dünyanın Susuzluğu' izleyicilerle buluşacak.

Festival için Bodrum’un belde ve köylerinden ücretsiz servis seferlerinin yapılacağı belirtildi.