Otomobiliyle baba-oğula çarpan iş adamı teslim oldu

Muğla’nın Bodrum İlçesi’de, dün gece otomobiliyle çarptığı motosikletteki baba-oğulun ölümüne neden olan ve daha sonra çağırdığı başka bir araçla olay yerinden ayrılan 39 yaşındaki tekstilci E.K., bugün avukatlarıyla adliyeye gelerek teslim oldu. Baba- oğulun cenazeleri ise Dalaman İlçesi, Bozbel Köyü’nde toprağa verildi.

Göltürkbükü Beldesi’ndeki bir otelde bahçevan olarak çalışan 35 yaşındaki Şaban Kaplan, 8 yaşındaki oğlu Efekan Kaplan’ı da alarak, eşini hizmetli olarak çalıştığı patronuna ait eve gitmek üzere 48 K 8304 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Göltürkbükü-Bodrum Karayolu, Göltürkbükü Kavşağı’ndaki eve yaklaştıklarında, Kaplan’ın kullandığı motosiklete, İstanbul Merter’deki bir tekstil şirketinin sahibi evli, bir çocuk babası E.K.’nin kullandığı 34 EK 0779 plakalı otomobil arkadan hızla çarptı.

Kask takmadıkları belirlenen motosiklet sürücüsü Şaban Kaplan ile arkasındaki oğlu Efekan Kaplan çarpmanın şiddetiyle asfalta fırladı. Gürültü üzerine dışarı çıktığında kazayı farkeden Aylin Kaplan, eşi ve üvey oğlunu kanlar içinde görüncü şoke oldu. Bu sırada çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri Efekan’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Ağır yaralı olan babası Şaban Kaplan ise olay yerindeki ilk müdahalenin arından Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki çocuk babası Kaplan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Eşi ve oğlunu kaybetmenin acısıyla sinir krizi geçiren 28 yaşındaki Aylin Kaplan da aynı hastaneye kaldırılıp, sakinleştirici iğne vuruldu.

SU İÇEN SÜRÜCÜ BAŞKA ARAÇLA KAÇTI

Görgü tanıkları, sürücü E.K.’nin önce su içtiği ardından da telefonla çağırdığı başka bir otomobile binerek, olay yerinden kaçtığını söyledi. E.K.’nin kaçarken terliklerini şoför mahalinde bıraktığı dikkati çekti. Kazaya neden olan otomobilin, E.K.’nin eşi Y.K. adına kayıtlı olduğu öğrenildi.

Jandarma, görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda plakası isminin baş harflerini taşıyan otomobil sürücüsünün yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar sürerken E.K, bugün saat 12.00 sıralarında, avukatlarıyla Bodrum adliyesine gelip, teslim oldu.

BABA-OĞUL YANYANA TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan kazada ölen Şaban Kaplan ve oğlu Efekan Kaplan’ın cenazeleri bugün sabah saatlerinde Bodrum Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınarak Dalaman İlçesi’ne bağlı Bozbel Köyü’ne getirildi. Baba oğulun cenazeleri evlerinin önünden son kez geçirildi. Eşi ve üvey oğlunun cenazesi evin önüne geldiğinde Aylin Kaplan, gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınmasının ardından köy mezarlığında kılınan namazın ardından baba-oğlun cenazeleri yanyana toprağa verildi.