Kamu-Sen'den protesto

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği, memurları kendilerini ilgilendiren toplu sözleşmenin, pazarlık yapılmadan imzalandığını belirterek, bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in damat, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun gelin olarak yer aldığı nikah fotoğrafı ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Konak’taki SGK İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında, 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan memur maaş zamları için memur sendikaları ve hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde bir aylık süre varken, bir hafta içinde imza atan Memur-Sen’in, çalışanları hükümete pazarladığını öne sürdü. Sendika üyeleri bu duruma, nikah masasında oturan çiftten, damadın yüzüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, gelininkine Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun fotoğrafının yerleştirildiği, “Memur Toplu Satış Masası” yazılı afişle tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, memurlar, emekliler ve aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin, aceleyle atılan imzayla daha başlamadan bitirildiğini dile getiren Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, “Bu konfederasyon hükümet ile kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıkların ardından memurlarımız ve emeklilere hiçbir fayda sağlamayan bir anlaşmaya imza atmıştır. Malum konfederasyon ve hükümet işbirliği neticesinde, memurlar adete daha maça çıkmadan hükmen mağlup olmuşlardır” dedi.

Doğruyol, memurlara sunulan maaş artışının 2014 yılının tamamı için net olarak yaklaşık 123 TL’ye denk geldiğini, üstelik bu artışın bütün bir yıl boyunca geçerli olacağını, enflasyon yüksek çıksa dahi fark alamayacaklarını belirterek, “Bugün itibariyle aile yardımı ve çocuk parası hariç ortalama maaşın 2001 TL olduğu düşünüldüğünde, 2014 yılında memurlara reva görülen maaş zammının yüzde 6 olduğu görülmektedir. Bir gün önce 'yüzde 3+3 zam meydanları işaret etmektedir' diye kabadayılık yapanları, hangi güç ya da güçler aile yardımı da dahil edildiğinde ortalama yüzde 5.2’ye denk gelen zamma imza atmaya ikna etmiştir” diye konuştu.