Teğmen Çelebi tutuklandı

Ergenekon davası kapsamında 16 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan teğmen Mehmet Ali Çelebi, tutuklandı.

13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ergenekon davası kapsamında 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak hakkında yakalama kararı çıkarılan teğmen Mehmet Ali Çelebi, teslim olmak için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Adliyede sağlık kontrolünden geçirilen Çelebi, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma salonuna çıkarıldı. Duruşmada Mehmet Ali Çelebi’nin yanı sıra avukatları hazır bulundu. Duruşmada mahkeme heyeti kimlik tespitinden sonra Teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye yakalama emrini okuyarak söz verdi. Sanık Mehmet Ali Çelebi de “Kimlik bilgileri bana aittir, diyecek bir şeyim yoktur” dedi.

Sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin avukatları, müvekkilleri hakkında çıkarılan yakalama emrinin hukuka aykırı olduğunu ve tutuklanmaması yönünde karar verilmesini talep etti.

Teğmen Çelebi ve avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti, tayin olunan cezaların miktarı ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı hususları dikkate alınarak sanık Mehmet Ali Çelebi’nin ’Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçlarından tutuklanmasına karar verildiğini okudu.

Teğmen Mehmet Ali Çelebi, adliyedeki işlemlerin tamamlanmasıyla merkez komutanlıktan gelen askeri görevliler tarafından Hasdal Cezaevi’ne götürülecek.