Mısır polisi Adeviyye'yi ele geçirdi

Mısır Devlet Televizyonu, Mısır polisinin Adeviyye Meydanı’nda kontrolü tamamen eline aldığını duyurdu. Mursi destekçilerinin başlıca toplanma yeri olan Adeviyye Meydanı, Mısır polisinin kontrolü altına geçti. Yoğun çatışmalar sonrası Mursi taraftarları, polis kontrolünde alanı terk etmek zorunda kaldı.

Haberi duyuran yerel haber ajansı MENA, silahlı göstericilerin tutuklandığını iletirken, silahsız olanların ise güvenli bir şekilde evlerine dönmelerine izin verildiğini açıkladı. Yüzlerce kişinin polisin sağladığı güvenli geçişten faydalandığı ancak bazı göstericilerin geride kalarak polisle çatışmaya devam ettiği belirtildi. Mısır Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mısır polisi ile göstericiler arasında yaşanan çatışmalar sonrasında en az 150 kişinin öldüğü, bin 403 kişinin de yaralandığı kaydedilirken, Müslüman Kardeşler’den yapılan açıklamada ölü sayısının 2 binin üzerinde olduğu ileri sürüldü.

GEÇİCİ BAŞKAN YARDIMCISI EL BARADEY İSTİFASINI SUNDU

Öte yandan, geçici hükümette görev yapan Başkan Yardımcısı Muhammed El Baradey, meydanlarda Mursi destekçisi göstericilere karşı uygulanan polis şiddetini gerekçe göstererek istifasını sundu. İstifasını geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’a yazılı olarak sunan El Baradey mektubunda, “Tek bir damla kanın bile sorumluluğunu üstlenmeye hazır olmadığını” ifade ederken, şiddetin daha çok şiddeti doğuracağı konusunda uyarıda bulundu. Baradey ayrıca, ülkede yaşanan siyasi krizin çözümü için daha barışçıl çözümler uygulanabileceğini dile getirdi.