1 Mayıs kutlamaları Gündoğdu ve Bornova'da

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın İzmir’de Alsancak Gündoğdu ve Bornova Cumhuriyet meydanlarında kutlanacağını açıkladı.

Gündoğdu Meydanı’nda 3 bin, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda 500’ü aşkın güvenlik gücünün görev yapacağını belirten Vali Kıraç, kutlamaların bayram havasında geçmesi temennisinde bulundu.

İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve İzmir İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman ile birlikte alınacak asayiş önlemleri hakkında bir toplantı yapan Vali Kıraç, sivil toplum örgütlerinin 1 Mayıs için iki noktada kutlama yapmak için kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi.

1 Mayıs’ı kutlamak isteyen iki düzenleme kurulunun valiliğe başvurduğunu anlatan Vali Kıraç, talepleri uygun karşıladıklarını söyledi ve şu bilgileri verdi:

“Türk-İş, DİSK, TMMOB ve TTB ortaklaşa düzenlemek istedikleri kutlama için Türk İş Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç başkanlığındaki düzenleme kuruluyla Gündoğdu Meydanı’nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak istediklerini söyleyerek başvuruda bulundu. Taleplerini inceledik ve uygun karşıladık.

Daha önce söylediğim gibi sivil toplum örgütlerinin taleplerini uygun karşılayacağımı söylemiştim. Yeter ki kamu düzeni ve halkın huzuru bozulmasın. Bayram kutlaması şenlik içinde geçmesini diliyorum. İzmir’de 13 bin personelimiz var. Gündoğdu Meydanı’nda yaklaşık 3 bin üzerinde personelimiz görev yapacak.”

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yapmak için ikinci bir talebin geldiğini kaydeden Vali Kıraç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilciliği, Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu ve Eğitim İş İzmir Şubesi tarafından oluşturulan düzenleme kurulu Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama yapmak için başvuruda bulundu. Taleplerini inceledik ve olumlu karşıladık. İzmir her zaman güvenliğin ve huzurun şehri olmuştur. 1 Mayıs’ta birlik ve beraberlik içerisinde kutlamaların yapılmasını bekliyoruz. Yeteri kadar tedbir aldık. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda 500 üzerinde personelimiz görev yapacak. Düzenleme kurulları belirttikleri kurallara riayet ettikleri sürece sorun çıkmayacaktır.”