Sultaniye Üzümün hasadı başladı

Manisa’nın Sarıgöl Ovası’nda, dünyaca ünlü sultaniye üzümün hasadına başlandı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Verim düşük olmasına rağmen kalite yüksek. Yaş üzümün kilogramı 1.10 ile 1.30 TL arasında değişiyor. Fiyatlar çok güzel" dedi.

Sarıgöl Ovası’nda dünyaca ünlü sultaniye üzümün hasadına başlandı. Çok sayıda işçi sabahın ilk ışıklarıyla bağlara gidip üzüm keserken, bir kısım işçi de kasalara konulan üzümleri TIR’lara yüklüyor. Rusya başta olmak üzere, bir çok ülkeye üzümün ihraç eldiğini kaydeden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, fiyatlardan memnun olduklarını belirtti. Rekoltenin düşük olmasına rağmen kalitenin yüksek olduğuna değinen Ülgen, "Böyle bir durum 20 yılda bir gelir. Yaş üzümün kilogramı 1.10 ile 1.30 TL arasında değişiyor. Fiyatlar çok güzel. Sarıgöl sultaniye üzümlerinde kalıntı yoktur. Biz ziraat odası olarak takip etmekteyiz. Ayrıca üzüm üreticilerimiz tarım ilaçları atma konusunda hassas davranmaktadır" dedi. 

'ÜRETİCİ PEŞİN SATSIN'

Hasadın başlamasıyla ilçe ve köylerine canlılık geldiğini kaydeden Ülgen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sarıgöl’de 84 bin dönümlük alanda sultaniye üzüm yetiştirilmektedir. Bu yıl bağlarımızda 140 bin ton yaş üzüm rekoltesi beklemekteyiz. Oysa 2012 yılında 240 bin ton yaş üzüm elde etmiştik. Üzümlerimizin yüzde 65’i yaş olarak ihraç olmaktadır. Geriye kalan yüzde 35’i de kurutmalık ve sumalık olarak değer kazanmaktadır. Üreticilerimiz mağdur olmamak için peşin satsın."