Askere ateş açan kaçakçılar vuruldu

   Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla girmek isteyen gruplara müdahale edildiğini açıkladı. Güvenlik güçleriyle çatışan kaçakçılardan biri omzundan vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye-Suriye hududunda, 2. Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, bugün saat 04.15’te hudut hattında görev yapan araç ve askerler tarafından hudut bölgesinde 300 metrelik bir hat boyunca yaklaşık 40 araç ve 750-1000 kişilik yaya, ayrıca 150 kişilik atlı kaçakçı grubu tespit edildiğini bildirdi.

Hudut Hattında bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, iki adet Zırhlı Muharebe Aracı, bir adet Zırhlı Personel Taşıyıcı ve bir tank ile geçiş noktaları kapatılmış ve derinlikte ilave emniyet tedbirleri alındığı kaydedilen açıklamada, kaçakçı şahıslara, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlar yapıldığı ancak yaya şahısların ve atlı grupların ikazlara uymayarak, hudut hattına farklı noktalardan yaklaşmaya devam ettiği, kaçakçılık girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, kaçakçı şahıslara bölgede görev yapan askerler tarafından müdahale edildiği, müdahale esnasında, Kuşaklı köyünden pompalı tüfekle 15-20 el ateş edildiği ve bunun üzerine askerler tarafından ateşe karşılık verildiği belirtildi.

35 ADET MAZOT BİDONU

Yapılan müdahale ve uyarı atışları sonucunda kaçakçılar bölgeden uzaklaştığı ifade edilen açıklamada, olay sonrası yapılan arazi taraması sonucu bölgede 35 adet mazot bidonu bulunduğu belirtildi.

Öte yandan dün ise Türkiye-Suriye hududunda, 3. Hudut Alay Komutanlığı Savaş Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 19.15’te yasadışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan dört kişilik kaçakçı grubu tespit edildiği ve bölgeye sevk edilen bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile gruba müdahale edildiği kaydedildi.

Kaçakçıların askerlerin ’dur’ ihtarına uymayarak TTZA’ya üç el ateş etmesi üzerine, ateşe karşılık verildiği ve açılan ateş neticesinde, Suriye istikametine kaçan kaçakçılardan birinin omzundan yaralandığı belirtilen açıklamada, olayda Hudut Devriye Timinde herhangi bir personel zaiyatı meydana gelmediği bildirildi.