Ölü sayısı 525’e yükseldi

   Mısır Sağlık Bakanlığı, güvenlik güçlerinin kanlı müdahalesinin ardından ölü sayısının 525’e yükseldiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid el Hatib, yaralı sayısının da 3 bin 717 olduğunu bildirdi.

   Müslüman Kardeşler ise ölü sayısının 2 binden fazla, yaralı sayısının ise yaklaşık 8 bin olduğunu iddia ediyor. Dün akşam saatlerinden itibaren yürürlüğe giren olağanüstü halin ardından, 18 milyon nüfusu barındıran başkent Kahire, sakin bir gün geçiriyor. İnsan ve araç hareketliliğinin yoğun olduğu caddelerde sıradışı bir sessizlik yaşanırken, çok sayıda dükkanın ve hükümet binalarının kapalı olduğu görülüyor. Dün yaşanan olayların ardından tüm bankalar ve borsa kapalı durumda bulunuyor.

   Öte yandan, ordu ve polis birliklerinin, darbe karşıtı gösterilerin merkezi olan Adeviye Meydanı ve civar alanları oturma eylemi yapan göstericilerden temizlemesinin ardından buldozer ve iş makineleri bölgedeki çadır ve yaşanan katliamın izlerini ortadan kaldırıyor. İçişleri Bakanlığı, dün gerçekleşen olaylarda 43 polisin öldüğünü belirtirken, bugün ölen polisler için cenaze töreni düzenleniyor.