Her kadının başına bir polis dikilsin

 İzmir’de, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, son zamanlarda artan kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için gerekirse her kadının başına bir polis dikilmesini istedi.

Platform üyeleri, kentte iki yıl önce 28 yaşındaki Ferdane Çöl’ün boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından öldürülmesiyle ilgili davanın duruşması öncesinde, İzmir Adliyesi girişinde toplandı. Protesto eylemine Çöl’ün yakınları ile bugüne kadar öldürülen kadınların fotoğraflarını taşıyan 30 platform üyesi katıldı. Grup adına yapılan açıklamada, son zamanlarda kadın cinayetlerinin arttığı, bunların önüne geçilmesi için devlete büyük görev düştüğü, gerekirse her kadının başına bir polis dikilmesi gerektiği dile getirildi. 'Adalet biziz susmayacağız', 'Kadın ölüyor, polis susuyor', 'Kadın cinayetlerine son' sloganları atan grup üyeleri, eşlerini öldüren kocaların da herhangi bir indirim uygulanmadan en ağır cezaya çarptırılmalarını istedi. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, daha sonra Sedat Çöl’ün yargılandığı duruşmayı izlemek üzere adliyeye girdi.