Çeşme'ye Sandra Bullock uğuru

ABD'li ünlü oyuncu Sandra Bullock'un oynadığı filmde, sahne olan gemi ile kruvaziyer turizmine başlangıç yapan Çeşme'ye, bu yıl 37 bin kruvaziyer turistinin gelmesi bekleniyor.

Geçen yıl limanına demirleyen Seabourn Legend gemisinin getirdiği 211 yolcu ile kruvaziyer turizmine başlangıç yapan Çeşme, bu yıl yeni kruvaziyer sezonunu açmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda Sandra Bullock’un başrolünde oynadığı Speed 2 filminde sahne olarak kullanılan, ilçeye ilk gelen kruvaziyer gemisi Seabourn Legend, Çeşme’ye uğurlu geldi. Bullock’un film çektiği gemiden sonra limanına yanaşan gemilerin sayısı ve kapasitesi hızla artan ilçeye, bu yıl gerçekleşecek 53 sefer ile 37 bin kruvaziyer turistinin gelmesi bekleniyor.

 

KRUVAZİYERDE DE YILDIZ OLACAK

 

Çeşme'nin yeni olduğu kruvaziyer turizminde gösterdiği hızlı yükselişle dünyadaki iddialı destinasyonlar arasında olacağını kanıtladığını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 2012 yılında Cruise Insight dergisinin ilçeyi, “Kendini Geliştirmiş En İyi Destinasyon” seçtiğini hatırlattı. Tütüncüoğlu, “Çeşme, ziyaretçilerine deniz, kum, güneş, tarih, doğal doku ve termal imkanları aynı anda sunabilen bir adres. İlçemiz, hak ettiği gibi kruvaziyer turizmin de yıldızı olacak” dedi.