Sıcak hava baş ağrısı yapıyor

     Baş ağrısının yaz aylarında rahatsız edici boyutlara ulaşabildiği belirtildi. Kula Sağlık Grup Başkanı Dr. Rahşan Erkan, uzun süre klima kullanımının sorunu tetiklediğini belirterek şöyle konuştu: “Kronik ağrıları olan kişiler bunun çoğunlukla farkına bile varamayabilir. Oysa bilimsel çalışmalar sıcak havalarda damarların genişlemesiyle baş ağrılarının arttığını göstermektedir.

   Sıcak hava, tansiyon yükselmelerine neden olduğu için özellikle hipertansiyon hastalarının kan basıncı seviyelerinde sıcağa bağlı olarak belirgin bir artış görülebilir. Yüksek tansiyon sıklıkla, kendisini ensede ağrı ile gösterir. Sıcakların yanında lodos özellikle migreni tetikleyen en önemli nedenlerden biridir. Sıcak nedeniyle artan klima kullanımı baş ağrılarına neden olur." Klimalı ortamda uzun süre bulunmanın baş ağrılarını tetiklediğini anlatan Dr. Rahşan Erkan, yaz sıcaklarında, baş ağrısı riskini azaltmak için şunları söyledi: “Güneş ışınlarının dik geldiği en sıcak saatlerde kendinizi ve başınızı koruyun. Bu saatlerde çok fazla dışarıda kalmamaya özen gösterin.

    Ayrıca, güneşe çıkmak zorunda kaldığınızda şapka veya şemsiye kullanın, ani ısı değişikliklerinden kaçının, klimadan gelen soğuk havaya doğrudan maruz kalmayın. Su ve soğuk ayran gibi serinletici sıvıların tüketimini artırın." Erkan, çok sıcaklarda alkol tüketiminin baş ağrılarını tetikleyeceğini sözlerine ekledi.