Ağabeyiyle aynı kaderi paylaştı

   İki yıl önce düğün yolunda meydana gelen trafik kazasında ağabeyini kaybeden Harun Demirtekin, denize giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

İzmir’in Torbalı İlçesinde ikamet eden Harun Demirtekin, Kuşadası’nda denize girmek için motosikletiyle yola çıktı. Demirtekin, yolda geçirdiği kazada yaşamını yitirdi. Evli ve bir çocuk babası 28 yaşındaki Harun Demirtekin’in kullandığı motosiklet, Belevi-Selçuk arasında önce bariyerlere çarptı ardından yolun ortasındaki refüje vurarak durdu. Sürücülüğünü Harun Demirtekin’in yaptığı motosiklette, arkadaşı Mustafa Çelik de yaralandı.

Kasksız olan iki arkadaştan motosiklet sürücüsü Demirtekin hayatını kaybederken, Mustafa Çelik’in tedavisi devam ediyor. Torbalı İlçesi Subaşı Mahallesi’ndeki cenaze töreninden sonra toprağa verilen Harun Demirtekin’in ağabeyi Zeki Demirtekin’in de iki yıl önce bir trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. İki yıl arayla iki çocuğunu kaybeden Demirtekin Ailesi büyük üzüntü yaşadı.

DİREKSİYONUN BAŞINA GEÇTİ, ÖLDÜ

Subaşı Mahallesi’nde ikamet eden Harun Demirtekin, 3 yıl önce dünya evine girdi. Sıhhi tesisatçılık yapan Demirtekin’in bu evlilikten bir kız çocuğu oldu. Mutlu bir evliliği olan Harun Demirtekin, önceki gün arkadaşı Mustafa Çelik ile Kuşadası’na denize gitmeye karar verdi. Öğleden sonra, Kanuni marka 250 CC’lik bir motosikletle ikili yola çıktı. Motosikletin sürücülüğünü Mustafa Çelik yaparken, ikili Belevi yakınlarında bir akaryakıt istasyonuna girdi. Motosikletlerine benzin aldıktan sonra Harun Demirtekin, motosikleti kullanmak için ısrar etti. Arkadaşını kıramayan Çelik, motosikleti Demirtekin’e verdi. Motosikletin direksiyonuna Harun geçerken, Mustafa ise yolcu bölümüne geçti. Harun’un idaresindeki motosiklet, 5-6 kilometre sonra kontrolden çıkıp bariyerlere çarptı daha sonra orta refüje girdi.

Saat 16.00’da meydana gelen kazayı görenler durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. Olay yerine gelen ambulansta bulunan sağlık görevlileri, yerde yatan yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Ardından ambulansa bildirilen yaralılardan Harun Demirtekin, Bozyaka Devlet Hastanesi’ne götürülmek üzere yola çıkıldı. Durumu kötüye giden Demirtekin, ambulansta yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazada yaralanan ve bir bacağında kırık olduğu belirten Mustafa Çelik’in hayati tehlikesi bulunmuyor. Otopsisi yapıldıktan sonra Torbalı’ya gönderilen Demirtekin’in naaşı, gözyaşları içerisinde Subaşı Camii’nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Harun Demirtekin’in ağabeyi Zeki Demirtekin’in de 9 Aralık 2011’de akrabalarıyla Mardin’e düğüne gittiği sırada, Konya yakınlarında meydana gelen kazada yaşamını yitirdiği belirtildi.