Denizi olmayan şehrin şifalı havuzu

     Denizli’nin dünyaca ünlü beldesi Pamukkale beldesinde yer alan antik havuza yerli ve yabancı turistlerin ilgisi giderek artıyor.

   Denizli’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan dünyaca ünlü beldesi Pamukkale’ye yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisi devam ediyor. Pamukkale travertenlerinin hemen arkasında yer alan antik havuza ise hem şifa bulmak isteyenler yoğun ilgi gösteriyor hem de tarihi mekan görmek isteyenler. Antik havuzun içinde yer alan tarihi eserlerin üzerine yüzen ve bir yandan da fotoğraf çekilen turistler, şifalı sıcak suyun içinde uzun süre kalıyor.

   Günde ortalama 2 bin kişinin geldiği ve antik havuza girdiği belirtilirken, 32 yıldır Pamukkale’ye girerek antik havuza girdiğini belirten İbrahim Yıldız, "Ben bu havuza geldiğim için daha genç olduğumu söylerler. Bence de en büyük sebebi bu havuz. Bu havuz deprem sonucu oluştu. Deprem demek ki yalnızca zarar getirmiyor. Yararları da oluyor. İnsanlar uzaklardan gelerek bu suda şifa buluyor. Bu su insana masaj yapıyor. Bu su başta göz hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Tüm vatandaşların buraya gelmesini ve bu güzelliği yaşamasını istiyorum" dedi. Yabancı turistler de antik havuzdan çok etkilendiklerini belirterek, özellikle temizliğine hayran kaldıklarını söylediler.