İzmir'de ölen gencin arkadaşlarından çelişkili ifadeler

İzmir’de evinde 4 arkadaşı ile birlikte eğlenip, uyuşturucu hap ve alkol aldığı öne sürülen üniversite öğrencisi, 19 yaşındaki Barışcan Akhan hayatını kaybetti. Akhan’ın ölümünün üzerine arkadaşları, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Olay, sabaha karşı Üçkuyular 49 Sokak'taki evde meydana geldi. Ailesi tatilde olan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Barışcan Akhan, eğlenmek için arkadaşlarını eve çağırdı.

İddiaya göre, bir süre evde eğlenen 5 kişi, iddiaya göre alkolle birlikte uyuşturucu hap ve esrar da kullandı. Eğlencenin ilerleyen dakikalarında Akhan, fenalaşarak yere yığıldı. Paniğe kapılan arkadaşları, durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı incelemede Barışcan Akhan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Akhan’ın cesedi nöbetçi savcının incelemesinin ardından kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ARKADAŞLARI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Uyuşturucu kullandığı için hayatını kaybettiği ileri sürülen Barışcan Akhan’ın yanında bulunan 18 yaşındaki arkadaşları B.G, B.T, B.G. ve A.C.O. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Görgü tanıklarının ve apartman sakinlerinin polise verdiği bilginin aksine, Akhan’ın arkadaşlarının, polise verdikleri ilk ifadelerinde, eğlenmek için eve gittikleri sırada üniversiteli genci kapı önünde yatar vaziyete bulduklarını ileri sürdü. Ekiplerin evdeki aramalarında, boş alkol şişeleri ve esrar içmekte kullanılan bir aparat bulunurken incelenmek üzere bunlara el konuldu. Barışcan Akhan’ın arkadaşlarının uyuşturucu kullanıp- kullanmamadıklarının inceleme sonucunda anlaşılacağı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÇELİŞKİLİ İFADE

 Alkollü oldukları gerekçesiyle yazılı ifadeleri henüz alınamayan evdeki arkadaşları Berk G, Batuhan G, Bulut T. ve Ahmet C.O, verdikleri ilk bilgide, eğlencenin ardından Alsancak semtine çorba içmeye gittiklerini, döndüklerinde ise kendileriyle gelmeyen Barışçan Akhan'ın cesedini bulduklarını ileri sürdü. Ancak olayı ihbar eden apartman sakini ise olay anında balkonda olduğu için evden "Barışçan öldü" sözlerini ve tokat seslerini duyduğunu, kötü giden bir şeyler olduğunu düşündüğü için de polisi aradığını, ekiplerin de 4 arkadaşın evden kaçmak üzere çıktığı sırada geldiği söyledi.

Halen gözaltında bulunan 4 kişinin, `uyuşturucu temin etmek suretiyle ölüme neden olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

ANNE VE BABA, BARIŞCAN'IN OKUMASI İÇİN ÇALIŞIYORMUŞ

Bu arada olay sırasında, Urla'daki evlerinde bulunan anne Nesrin Akhan ile sigorta eksperliği yapan baba Adnan Akhan, acı haberi alır almaz İzmir'deki evlerine döndü. Barışcan'ın gece annesiyle konuştuğu ve ona evde oturduğunu söylediği, arkadaşlarının bulunduğunu gizlediği öğrenildi. 

Barışcan Akhan'ın, arkadaşlarının şifresini açtığı cep telefondaki incelemede de uyuşturucu kullandığına dair bir not ya da iz bulunmadığı, sadece gece saat 03.00 sıralarında, bir kız arkadaşına 'Uyudun mu kanka' mesajını gönderdiği tespit edildi.

Barışcan Akhan'ın, annesi Nesrin Akhan'la aynı lojistik firmasında çalıştığı ortaya çıktı. Emekli olan anne Nesrin Akhan'ın, tek oğlunun okul masraflarını karşılamak için çalışmaya devam ettiği, Barışcan'ı da yine kötü alışkanlıklar edinmemesi için aynı yerde işe sokturduğu belirlendi. 

Barışcan Akhan'ın ailesi ve iş arkadaşları, onun uyuşturucu kullandığına inanmadıklarını, zorla yada farkında olmadan içkisine karıştırarak hapların verilmiş olabileceğini ileri sürdü. İşyerlerinin aile ortamı gibi olduğunu söyleyen çalışma arkadaşları, özel okulda okuyan Barışcan'ın da kötü alışkanlığının olup olmadığını öğrenmek için sık sık onunla konuştuklarını, son olarak geçen hafta katıldıkları doğum gününde bir arkadaşlarının deneme amacıyla uyuşturucu kullanma teklifinde bulunduğu Barışcan'ın, evden çıkarak uzaklaşmaya çalışmak istediğini söyledi. 

Bu arada Barışcan Akhan'ın lisanslı basketbolcu olduğu. bir yıl ara verdiği spora tekrar dönmek için antrenmanlara başladığı belirtildi. Bu arada İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan cenazesi alınan Barışcan Akhan'ın yarın Urla'da toprağa verileceği bildirildi.

UYUŞTURUCUDAN 1 HAFTADA 3’ÜNCÜ ÖLÜM

Barışcan Akhan’ın uyuşturucu kullandıktan sonra öldüğünün ileri sürülmesi geçen hafta yaşanan benzer iki ölüm olayını gündeme getirdi. Geçen çarşamba günü Şirinyer Semti 433/6 Sokak bulunan parkta rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan bir çocuk babası ve işsiz 19 yaşındaki Berk Gencer, bir gün sonra da Evka 3 semti 113/17 sokak 75 numarada, 23 yaşındaki İsa Ahmet Kaya hayatını kaybetti. Her ikisininde uyuşturucu nedeniyle öldükleri üzerinde durulurken, soruşturmaları sürüyor.