11 yaşındaki kızı yaraladılar

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde terör örgütü yandaşlarının bir markete attığı bombayı olay yerinde bulan 11 yaşındaki kız, bombayı kurcalarken patlaması sonucu ağır yaralandı. Olay, Bağlar ilçesindeki bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi mensuplarının bir markete attıkları bomba patlamadı.

Markette alışveriş yapan 11 yaşındaki G.G. adlı kız çocuğu, el yapımı bombayı bardak sanıp kurcalarken bombanın patlaması sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan G.G.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek, patlamanın yaşandığı yerde delil ararken, bombayı atıp kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

-ŞIRNAK'TA POLİSE SALDIRDILAR-

Şırnak’ta 18 Ağustos 1992 tarihinde 3 gün süren ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği çatışmanın yıldönümünde eylem yapan bir grup gösterici, polise taş, molotof, havai fişek ve ses bombaları ile saldırdı. Şırnak’ta 18 Ağustos 1992 tarihinde teröristler ile çıkan ve tam 3 gün süren çatışmanın yıldönümünü bahane ederek Yeni Mahalle ve Ömerkabak Meydanı’nda toplanan yüzü kapalı gruplar, olayı protesto etmek için yol kontrolü yapmak istedi. Yol kontrolü yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Polise taş, molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombaları ile saldıran göstericilere polis, biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Yeni Mahalle’de sıkılan biber gazından kaçmak isteyen vatandaşlar ise marketlere sığındı. Olaylar devam ediyor.