Merkel ziyareti öncesinde rehine krizi

Almanya’nın Ingolstadt kentindeki belediye binasında, kimliği belirsiz bir kişi tarafından 3 kişi rehin alındı. Rehinelerden biri saldırgan tarafından serbest bırakılırken, yetkililer 2 kişinin ise halen rehin tutulduğunu ifade etti.

Yetkililer serbest bırakılan rehinenin Belediye Başkan Yardımcısı Sepp Misslbeck olduğunu belirtirken, polisin saldırganla iletişim halinde olduğu ancak yapılan serbest bırakma çağrılarına henüz nasıl bir cevap verildiği bilinmiyor. Diğer yandan rehin alma olayı sonrası Almanya Başbakanı Angela Merkel’in akşamüzeri gerçekleşmesi planlanan Bavyera ziyaretinin de iptal edildiği kaydedildi.

Yetkililer saldırganın binaya yerel saatle sabah 07.00 sularında girdiğini düşündüklerini ifade etti. Bavyera merkezli bir haber kanalı, saldırganı ‘24 yaşında evsiz bir sapık’ olarak tanımlarken, saldırganın Temmuz ayında belediye binası çalışanlarından bir kadını takip etmek suçundan dolayı belediye binasına girişinin yasaklandığını bildirdi.

Polis yaptığı açıklamada, Bavyera’nın muhafazakar CSU partisi üyesi belediye başkanı Alfred Lehmann’ın rehineler arasında bulunmadığını belirtti. Yetkililer ayrıca, iki rehinenin birinci katta bulunan belediye başkan yardımcısı Misslbeck’in odasında tutulduğunu ve polisin binanın çevresinde tedbir amaçlı güvenlik çemberi oluşturduğunu ifade etti.

Başbakan Merkel’in ziyaretinin iptal edilmesi sonrası açıklama yapan Hıristiyan Demokrat Partisi üyeleri ise, Merkel’in Bavyera ziyareti ile rehin alma olayının arasında herhangi bir bağlantı olmadığını kaydetti. Merkel, 22 Eylül 2013’te gerçekleşecek Almanya Federal Seçimleri için seçim kampanyası kapsamında Bavyera’ya ziyaret gerçekleştirecekti.