Hostese taciz mi, komplo mu?

Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Vural Polat'ın, bir hostesi taciz ettiği iddia edilerek, uçaktan indirildiği ortaya çıktı . Yrd.Doç. Dr. Polat, "Mağdur edilip hakarete uğradım. Bu bir komplo ve karalama çabasıdır. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bunun arkasında kim varsa hepsini ortaya çıkaracağım" dedi.

İddia edilen taciz olayı Van Ferit Melen Havalimanı'nda 19 Temmuz 2013'te Anadolu Jet'in Sun Ekspres'ten kiraladığı uçakta saat 06.00'da meydana geldi. Uçağa yolcu olarak binen Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Vural Polat, koltuğuna oturduktan sonra içeri giren bir güvenlik görevlisi tarafından uçaktan çıkarılarak apronda bekleyen polislere teslim edildi. Polat'a uçaktan, 'güvenlik sorunu' gerekçe olarak gösterilerek indirildiği bildirildi.

Pilotun ise olayla ilgili "Kural dışı yolcu yer olay raporu" tuttuğu ortaya çıktı.

HOSTESE TACİZ İDDİASI

Pilot tarafından tutulan raporda Yrd.Doç.Dr. Polat'ın hostes E.B.'yi teciz ettiği iddiasıyla uçaktan indirildiği belirtildi. Bu durum karşısında şoke olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Polat, iddiaların komplo olduğunu ve taciz edildiğini iddia eden E.B. ile hiç karşılaşmadığını söyledi. Yapılanların kendisini mağdur ettiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Polat, "Hakarete uğradım. 18 yıllık evli ve 3 çocuk babasıyım. Bu iftira aile saadetimi tehdit ediyor. Ben önemli bir kurumun yöneticisiyim. Bu makamımı da rencide ediyor" dedi.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

Olaydan hemen sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Vural Polat, şöyle konuştu:

"Olay günü tutulan tutanaklar birileri tarafından ilgisi olmayan kişilere ulaştırılmış. Emniyet bu belgeleri sızdıranların ve bu işin organize bir iş olup olmadığını güvenlik kameralarından tespit etmek için araştırıyor. Bu olay sanki benim gizlemeye çalıştığım bir olay gibi gösterilmeye çalışıldı. Havayolu şirketi, pilot ve hostes hakkında suç duyurusunda bulundum. Umarım bu olay açığa çıkar. Ben bu işin arkasını bırakmayacağım. Yaşadığım olayı başta yerel yöneticiler olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve müsteşarlarla paylaştım."