Kadumi’den hala haber yok

Suriye’de görev yaptığı sırada aralarında Türk basın mensuplarının da bulunduğu bir grup gazeteciyle birlikte kaçırılan El Hurra Televizyonu muhabiri Filistin’li Beşar Kadumi’den halen haber alınamıyor.

Her Salı Ankara ve İstanbul’da eylem yaparak, “Suriye Kadumi’yi bize geri ver” sloganları atan Kadumi’nin meslektaşları bugün de Kadumi’nin serbest bırakılması için basın açıklaması yapacak. Üzerinden 1 sene geçmesine rağmen arkadaşlarından halen haber alamayan gazeteciler bu durumun bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirterek Kadumi’nin serbest bırakılmasını gerektiğini dile getirdiler.

20 Ağustos 2012 günü kaçırılan Kadumi ile birlikte Japon gazeteci olan savaş muhabiri Mika Yamamoto da boynundan vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından kameraman Cüneyt Ünal ise 3 ay esir kaldıktan sonra 17 Kasım 2012’de CHP heyetine teslim edilmiş fakat Kadumi’den haber alınamamıştı.

Zaman zaman eşinin yaşadığına dair haberler geldiğini belirten Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi ise her gün eşinden haber beklediklerini belirterek artık seslerinin duyulması gerektiğini ifade etti.