Fatih Terim operasyonunda sona doğru

Fatih Terim'i Milli Takımın başına getirmek için başlatılan operasyonda sona gelindi. Başarılı bir şekilde yürütülen operasyon çerçevesinde önce Eski Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ Terim ile görüştü. Terim'in "Başında hoca varken teklifi görüşmeyi uygun bulmadığını söylediği" haberlerinin yayılmasının ardından, Abdullah Avcı'nın istifası geldi.

 Fatih Terim'in Milli Takım yetkilileri ile görüşmesine Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın onay verdiği bilgisi resme açıklandı. Bu çerçevede Terim'in Milli takımın başına geçmesi teklifini kabul ettiği öğrenildi. Tecrübeli teknik adam hem Galatasaray'ı hem Milli Takımı çalıştıracak.

AÇIKLAMA GELDİ

Fatih Terim kendisinin beklenen açıklamayı sürpriz bir şekilde yarını beklemeden yaptı. Terim, Milli göreve her zaman hazır olduğunu, Galatasaray kendisini bırakmadıkça kendisinin de sarı-kırmızılıları bırakmayacağını ifade etti.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, "Galatasaray'ı damarlarında hisseden, her zaman olduğu gibi Galatasaray'ı yaşayan ve yaşamaya devam edecek olan, Türk futbolu ve futbolun geleceği için kendinden vazgeçmeye hazır biri olarak öncelikle 48 saattir medyada yazılıp çizileni, bilip bilmeden yapılan yorumları, niyeti kendinden menkul tespitleri, sosyal mecralarda konuşulan her şeyi yakından takip ettiğimin bilinmesini isterim. Tabi ki milli takımla adının anılması her Türk antrenör için gurur vesilesidir hele ki bu yıllarını milli takıma vermiş ve ay yıldızlı formanın başarısı için hem sporcu hem de teknik adam olarak ter dökmüş biri için çok daha fazla gurur vericidir. Hayatının her anını ülke futbolunun başarısı ve geleceğini inşa etmek için uğraşarak yaşayan biri olarak ihtiyaç olduğunda kişiliğimden ve etik kurallardan vazgeçmeksizin yardımcı olacağımdan da kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Ancak kendini Galatasaray'a adamış ve bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş birinin Galatasaray'dan vazgeçeceğine inanmak gerçek dışıdır. Geçmişte örneklerinde olduğu gibi Galatasaray beni bırakmadıkça Galatasaray'ı bırakmayacağımın altını çizmek isterim. Her zaman olduğu gibi doğru, yorum katılmamış, manipüle edilmemiş bilgilerin ve haberlerin tarafımdan doğru zamanda verileceğinden de kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.