Uşak'ta Mısır eylemi

Uşak'ta 28 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu 'Mısır Direniş Platformu'na üye yaklaşık bin 500 kişi, Mısır'da yaşanan insanlık katliamını kınayarak protesto eylemi yaptı. 

Hz. Rabia işaretli dövizlerle Belediye binası önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Rabia işareti ile Mısır'da yaşanan insanlık katliamına karşı sloganlarının atıldığı yürüyüşe Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Ak Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar, Alperen Ocakları, Altınoluk Derneği, Büyük Birlik Partisi, ÇEVKA, Diyanet-Sen, Doğruder, Ebrar İnsani Yardım Derneği, Eğitim Bir Sen, Esken, Fatih Eğitim Kültür Vakfı, Furkan Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Vakfı, Kent Konseyi, Mazlumder, Memur-sen, MÜSİAD, Saadet Partisi, TÜMSİAD, UŞİMDER, KALEMDER gibi 28 STK üyesinden oluşan yaklaşık bin 500 kişi katıldı. 'Darbeye sessiz kalanlar, bu katliamın suç ortaklarıdır' yazılı afişi tutan Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ile Platform sözcüsü İsmail Pala Mısır'da yaşanan vahşeti değerlendiren konuşmalar yaptı.

ORTAK KAYGIMIZ MISIR'DAKİ KATLİAM 

Mısır'a Uşak'tan destek vermek adına 28 STK'nın katılımı ile platform kurduklarını ifade eden platform sözcüsü İsmail Pala, "Ortak kaygımız Mısır'da yaşanan katliam. Bu yaşanan olaylara nasıl tepkimizi gösteririz diye düşündük ve bir platform kurmaya karar verdik. Hiçbir siyasi parti desteği ve görüşü olamadan sadece müslüman haysiyeti ve şerefi için burada toplandık. Mısır'da bir insanlık dramı işlendiğini hepimiz şahit olmaktayız. Mısır'ın yanında Irak, Suriye, Myanmar ve Doğu Türkistan'daki insanlık dramı hepimiz gözü önünde. Uşak olarak Mısır halkının yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bu platformun diğer bir amacı da ülkemize karşı dış mihraklar tarafından oynanan oyunlara karşı çıkmaktır. Biz bu toplumun sessiz suskun aynı zamanda imanlı haysiyetli insanlarıyız. Biz bu ülkenin sessiz, saki ve sabırlı imanlı insanları olduğumuz halde ses çıkarmamamızın sebebi kuzu olduğumuzdan değildir. Eğer gün gelirse biz aslanda oluruz. Bu ruhu 100 yıl önce Çanakkale'de de gösterdik. Müslüman kardeşlerimizin yanındayız" dedi. 

DEMOKRASİNİN YENİDEN İNŞAASI İÇİN TOPLANDIK

Mısır'da yaşanan vahşete değinen Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise, "Demokrasi adına insan, hakları adına ülkeleri işgal edenler, o ülkelerin iç işlerine karışanlar Mısır'da halkın yüzde 52 oyla iktidara gelmiş cumhurbaşkanı alaşağı edilirken nerelerdeydiler. İnsan hakları adına her türlü şeyleri yapanlar söz konusu müslümanlar olunca kılını kıpırdatmıyor. Avrupalılar ağaçlara ve hayvanlara gösterdikleri duyarlılığı müslüman insanlara göstermemektedir. Bunu hepimiz görüyor ve biliyoruz. Bundan sonraki tutum ve davranışlarımız buna göre olacak. Er ya da geç hak tecelli edecektir. Korkunun ecele faydası yoktur" dedi. Grup Kuran tilaveti ve okunan duaların ardından olaysız şekilde dağıldı.