Kamer Genç görevlerini açıkladı

Muğla'nın Datça İlçesi'ne, tatil için giden CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç "Öncelikli görevimiz yerel seçimde AKP iktidarına son vermektir" dedi. 

Tatil için Bodrum'dan feribotla Datça'ya giden CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, limanda parti yöneticileri ve aday adayları tarafından coşkuyla karşılandı. Genç, daha sonra partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. 3 günlük tatil için Datça'ya gelen Genç burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek, "AKP iktidarının başındaki Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu bu devlete, bu millete, Türk bayrağına, mili duygulara düşman… Bunların tek hedefi Türkiye'yi bölmektir. Bu iktidar döneminde devlet her yönüyle çökertiliyor. Önce, Türk ordusunu çökerttiler. Bir devleti çökertmenin en önemli unsurlarından biri o devleti ayakta tutan değerlerin yok edilmesidir" dedi. 

Hükümetin, Türkiye'nin geleceği karartırken, korku imparatorluğu kurduğunu ifade eden Genç, şunları söyledi: "Bunların karşısında başvurulacak tek yol, seçimde bunları iktidardan indirmektir. Seçimlerde vatanseverlik duygularımızı güçlendirerek, vatana ve millete karşı duyduğumuz sevgi ve saygıyı büyüterek, kişisel yararlarımızı düşünmeden bu yolda mücadele etmemiz gerekiyor."

ÜLKE ELDEN GİDİYOR

CHP'de bir takım eksikliklerin olabileceğini işaret eden Genç, "Eksiklikleri gören arkadaşlar gelsinler, CHP'ye üye olsunlar. Sayın Kılıçdaroğlu geldikten sonra, partiye üye olmak herkese serbest oldu. Herkese söylüyorum. Gelin üye olun, yönetimlerde yer alın. Bu mücadeleyi birlikte verelim. Çok lüksümüz yok. Ülke elden gidiyor. Baştaki insanlar, Atatürk'ün Bursa Nutuk'un da söylediği gibi ihanet cephesi haline gelmişler. Onun için bunlarda mücadele etmeliyiz. Mücadele için de güç birliği yapmalıyız. Önümüzdeki seçimde kırgınlıklara küskünlüklere yer vermeyelim. Datça'da 8 aday adayı var. Sekizi aday olamayacağına göre biri aday olacak. Ötekiler aday olamadım diye karşı çalışma içine girmesinler. Öncelikli görevimiz, yerel seçimde AKP iktidarına son vermektir. Eğer biz onları iktidardan uzaklaştıramazsak, onlar bizi Türkiye'den uzaklaştırırlar. Bu mücadelede hanımlara da büyük görev düşüyor. AKP iktidarı özellikle kadın haklarını tırpanlıyor" diye konuştu.

ÖN SEÇİM DEDİ, PARTİLİLER COŞKUYLA ALKIŞLADI

Bir partilinin önseçim isteği ile ilgili sorusu üzerine, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ön seçim yanlısı olduğunu belirten Genç, "Genel Başkanımız gerekirse, sandığı şehrin meydanına koyarız diyor. Ancak bazı bölgelerde özel durum söz konusu olabiliyor. Doğu ve Güneydoğuda aşiretler var. Bir aşiret bütün adamlarını partiye kaydetmiş. Ön seçim yaptığınız zaman, bütün adayları onlar belirleyecek. Bu gibi yerlerde denge sağlamak için atama yapılıyor. Ama burada böyle bir durum söz konusu değil. Ben inanıyorum burada yüzde yüz ya delegeyle ya üye ile ön seçim yapılacak. Bu konuda bir tereddüt yok" diye konuşunca partililer tarafından coşkuyla alkışlandı.