Bodrum'un çiçekleri

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu’nun iki kızıyla hazırladığı ve Anadolu’nun çeşitli yörelerinin motifleriyle bezenen 'Bodrum’un Çiçekleri' defilesini amatör mankenler sundu. Defiledeki rengarenk Bodrum ve Anadolu tarzı yöresel kıyafetler büyük beğeni topladı.

Bodrum’da yaşayan moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu, kızları Çınla ve Evrim Gedikoğlu’yla sekiz ayda hazırladığı 'Bodrum’un Çiçekleri' isimli defileyi Yaka Köy'deki Dibeklihan Sanat ve Kültür Merkezi’nde sundu. Çevre eski Bakanı İmren Aykut’un da aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişinin izlediği defilede Anadolu ve Bodrum yöresinin izlerini taşıyan, Hindistan ve Pakistan’dan aldığı kumaşları bakır ve gümüş aksesuarlarla donatan Gedikoğlu’nun 50 eserini, amatör mankenler Elif Olgaç, Özlem Ersoy, Tatiana Firdevs Alkan, Funda Öncü, Bilun Dohmen, Cansu Türkdoğan, Cansın Yunt, Nergiz Oğuz, Ascana Yavaş ve Almila Çetinöz sundu. 

Ayşe Gedikoğlu, "Başta Hindistan ve Pakistan olmak üzere gezdiğim birçok ülke ve yurdumuzun çeşitli yörelerinden topladığım kumaşlar, takılar, süslemeleri biraraya getirerek hazırladığım defilede iki kızımın da büyük emeği var. Bodrum gecelerinde olduğu kadar günlük yaşamdada rahatlıkla giyilebilecek ve kadının özgürlüğünü ve dinginliğini yansıtan kıyafetlerin beğenilmesi beni çok mutlu etti" dedi.