13 yıl sonra cinayeti itiraf etti

 Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde 13 yıl önce ortadan kaybolan 23 yaşındaki Hayati Parlak'ın, eşinin yanında çoban arkadaşı 44 yaşındaki Fedai Öz tarafından, başına taş ile vurularak öldürüldüğü, cesetinin daha sonra eşek sırtında taşınarak boş bir arazide gömüldüğü ortaya çıktı.

Cinayet, Hayati Parlak'ın daha sonra ikinci evliliğini yapan eşi Filiz Keskin'in çektiği vicdan azabına dayanamayarak gittiği Emniyet Müdürlüğü'nde, polise itirafta bulunması ile ortaya çıktı. Jandarma, Parlak'a ait olduğu sanılan kafatası ve kemiklere ulaşırken adliyeye çıkartılan Filiz Keskin ile Fedai Öz tutuklandı.

Manyas'ın Çataltepe Köyü'nde oturan ve 'Hırsızlık' dahil birçok suçtan kaydı bulunan 2 çocuk babası Hayati Parlak'dan, 2000 yılının Haziran ayından bu yana kendisinden  haber alınamadı. Anne ve babası ile eşinin savcılığa yaptığı başvuruya rağmen polis ve jandarma, yaptığı tüm aramalara Hayati Parlak'a ulaşamadı. Bunun üzerine Parlak'ın eşi Filiz, daha sonra Balıkesir'in Merkez Hisaralan Köyü'nde Kadir Keskin ile evlendi. 

"VİCDAN AZABINA DAYANAMADI"

Hisaralan Köyü'nde oturan Filiz Keskin, önceki gün Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, eski eşi Hayati Parlak'ın, çobanlık yapan Fedai Öz tarafından gözlerinin önünde öldürüldüğünü cesetinin eşeğe yükleyerek Darıca Köyü yakınlarında toparğa gömdüğünü söyledi. Eski eşinin kendisini sürekli dövdüğünü belirten Filiz Keskin, şöyle dedi:

"Hayati bir gün beni döverken arkadaşı olan Fedai'de evdeydi. Elinden beni güçlükle aldı. Fedai daha sonra bana, 'Sen bu adamdan kurtulmak istiyormusun?' diye sordu. Ben de, 'evet' dedim. Bir süre sonra Hayati beni alarak, Fedai'nin yaşadığı Kubaş Köyü'ne gezmeye getirdi. Ormanlık alanına gittik. Burada onlar bira içiyorlardı. Hayati sarhoş olmuştu. Kendisini tuvalet yapması için yanından kaldırdım. İhtiyacını giderdikten sonra döndüğümde Hayati yarım kalan içkisine devam ettti. Bir anda sızdı. Bu sırada yerdeki taşı alan Fedai, onu, kafasına taş ile vurarak öldürdü. Ardından eşeğin sırtına yükleyip Darıca Köyü yakınlarında boş bir araziye götörürek gömdü. Bana da, 'Seni kurtardım. Sesini çıkarma. Bu aramızda sır olarak kalsın' dedi. Ardından söylemem halinde ölümle tehdit etti. Ben de korkumdan sustum. Sonra, kendisinden haber alamadığımız için Gayiplik kararı çıkartıp Hayati'yi kayıtlardan düşürdük. Ben de ikinci evliliğimi yaptım. Ama çektiğim vicdan azabına dayanamayınca suçumu itiraf etmek zorunda kaldım. En azından rahatladım."

ÇOBAN GÖZALTINA ALINDI CESETİN KEMİKLERİNE ULAŞILDI

Filiz Keskin'in ifadelerinden sonra Manyas Jandarma Komutanlığı Fedai Öz'ü gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Öz, birlikte dağlık arazide bira içtikleri sırada Hayati Parlak'ın kendisine birlikte hırsızlık yapmayı teklif ettiğini belirterek, "Zoruma gitti. Filiz, tuvalet ihtiyacını gidermesi için yanımızdan uzaklaştırınca birasına yanımda bulunan ilacı koydum. Sızınca öldürdüm ve cesedini gömdüm. Cinayeti, beni suça yönlendirmek istediği için işledim" dedi.

Şüpheliler, Darıca Köyü'ne getirilirken, cesedi gömdükleri yeri gösterdiklerini anlattı. Burada yapılan aramalarda, Hayati Parlak'a ait oludğu sanılan kafatası ve kemiklere ulaşıldı. Kemikler otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, "Adam öldürmek" suçundan adliyeye çıkartılan şüpheliler tutuklu. Öldürülen Hayati Parlak'ın ağabeyi Salim Parlak, kardeşinin bir süre cezaevinde kaldığını bu süre içerisinde, yengeleri Filiz'in, Fedai Öz ile uzun süre birlikte yaşadığını. Bu gerçeği kendilerinin çok iyi bildiğini fakat yengelerinin daha sonra inkar ettiğini belirtip, kardeşinin kıskançlık nedeniyle öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.