Yanal: Tempoyu yükseltecek oyuncularla oynamak zorundayız

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off ilk maçında sahasında İngiliz devi Arsenal’e 3-0 yenilerek tur şansını zora sokarken, maç sonrası teknik adam Ersun Yanal, ’’Fenerbahçe tempoyu yükseltecek oyuncularla oynamak zorunda’’ dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında temposu oturmuş bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, kendilerinin de tempoyu yükseltmeleri gerektiğini söyledi. Organize bir takıma karşı oynadıklarını kaydeden Yanal, "Tempoyu yükseltmeye çalıştığımızda ise ikinci golü yedik ve sonuçta oturmuş bir takıma mağlup olduk. Bu takım, temposunu yükseltmek zorunda ve böyle oynamayı öğrenmek zorunda. Tempoyu yükseltmeli ve oyuna daha fazla katılmamız gerekiyor. Eksikliğimiz sezon öncesindeki kampla değil, süreklilik ile ilgili. Bazı oyuncularımız kampa geç katıldı ama bunlar mazeret değil. Fenerbahçe tempoyu yükseltecek oyuncularla oynamak zorunda. Geçen ki kadroda Emenike’yi kullandık. Alışmış bir kadromuz var, onlarla oynamayı tercih ettik. Emenike’ye sonradan şans verdik. Emenike de bu takımın bir oyuncusu, o da oynayacak" dedi.

’’TEKNİK KALİTEYLE GALİBİYETE ULAŞTIK’’

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger de Fenerbahçe karşısında kontrolü ellerinde tuttuklarını ve teknik kaliteleriyle galibiyete ulaştıklarını söyledi. Orta sahadaki üstünlüklerine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, "Topun hakimiyetini kesinlikle elimizde bulundurmamız çok önemliydi. Orta alanımızın gücünün altını çizmek istiyorum. Hayati önem taşıyordu.

Sıcak bir ortamda çok iyi bir takıma karşı mücadele ettik. Maçın başından itibaren hareketli bir tavır içindeydik. Bu gece için bu çok önemliydi. Arada bir belki biraz endişelendik ama sonra toparlandık ve oyunu kazanmak istiyorduk. Genelde oyunun kontrolü bizdeydi" diye konuştu.