Malumun ilamı

A Milli Takım’ın Teknik Direktörü Fatih Terim oldu. Abdullah Avcı’nın yerine Terim'in getirilmesi operasyonunda son adım atıldı ve tecrübeli teknik adam imzayı attı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasında gerçekleştirilen imza töreninde, Galatasaray ile aynı anda, Milli Takım’da teknik direktörlük görevini üstlenen Fatih Terim, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Yönetim Kuurlu Üyeleri yer aldı.

YILDIRIM DEMİRÖREN: “TÜRK FUTBOLUNDA SORUN ÇOK”

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Abdulah Avcı ve ekibine teşekkür ettiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Maalesef futbol bazen düşünüldüğü gibi sahada olduğu gibi olmuyor. Bu neticeler sonucunda Abdullah Avcı ile yollarımızı ayırdık. Türk futbolunda sorun çok. Altyapı sorunları var. Bu sorunları çözecek, başarılara ulaşmış ve başarılara ulaştığı halde başarılara aç bir antrenör olarak Fatih Terim ismi üzerinde yoğunlaştık ve ilk olarak Galatasaray Kulübü ile görüştük. Ben öncelikle Sayın Ünal Aysal’a, Galatasaray Yönetimi’ne ve Galatasaray camiasına teşekkür etmek istiyorum. Sayın hocama da ağır bir tempoda, Avrupa Şampiyonluğu peşinde koşan Galatasaray’ı da çalıştırmasına rağmen bizim teklifimizi geri çevirmediği için çok teşekkür ediyorum.

Milli Takım’ın buna ihtiyacı varken Fatih Terim’in bu ağır sorumluluğu alması ayrı bir cesaret, ayrı bir gurur verici harekettir. Teknik direktörlük anlaşmasını yaptıktan sonra hocamız bizden para talep etmiyor, bunu özellikle altını çizerek söylüyorum. Her görevin bir karşılığı olması gerektiğine inanıyoruz. Hocamız inatla yine ‘Hayır’ diyor. Biz bir şekilde çözmek istiyoruz. Ben Fatih Hoca’mıza başarılar diliyorum. Türk futbol adına hayırlı olsun. Tekrar hocamıza ve Galatasaray camiasına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FATİH TERİM: “ÜLKE İNSANININ TÜRK FUTBOLU ETRAFINDA BİRLEŞMESİ GEREKİRSE BİRLEŞİR”

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Fatih Terim kendisine duyulan güvenden dolayı sonsuz teşekkür ettiğine vurgu yaparak, “Basit olarak olayı anlatmak lazım. Ülke, bayrak söz konusu olunca hizmet kaçınılmaz oluyor. Özü bu. Ki 15 gün sonra da maç var. Onun kampında birçok şeyi paylaşırız. Bugün için söylenecek tek şey, ülke insanının Türk futbolu etrafında birleşmesi gerekirse birleşir. Başka günlerde birleştiği gibi. Buraya da yabancı değilim. En tecrübeli ben gözüküyorum. Bu görevi almam için söylenince, ay-yıldız söz konusu olunca kulübümün de anlayışıyla bu görev kaçınılmaz bizim için. El birliğiyle, ne ben ne bir başkası tek başımıza hiçbir şey yapamayız.

Oyuncularımız ve futbol aleminin içerisinde olan her fert bize yardım edecek ve hepimizin özlediği yerlere kavuşacağız. Mayıs ayına kadar süratlice görev bölümleri yapıp tedavilere çok çabuk başlamak niyetindeyiz.Teşhisleri koyup, tedavilerine de çok çabuk başlama niyetindeyiz. Türk futboluna hepimize hayırlı olsun. Allah yolumuzu açık etsin. Dünya kupasına gider miyiz gitmez miyiz, bizim anlaşmamız bunun ötesinde bir şey. Ümit ederim ki bundan sonra bu organizasyonlara hep gidebiliriz. Esas hedef odur. Her şeyi son saniyeye kadar uğraşacağız. Esas işimiz Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu olmamış şeyleri, ülkede yapılmamış şeyler bir an önce yapmak olmalı.”