Su kanalına düşen hamile inek güçlükle kurtarıldı

Denizli’de sahibi tarafından otlatılırken atık su kanalına düşen inek, iş makinelerinin yardımıyla kurtarılabildi.

Olay bugün öğle saatlerinde Denizli’nin Goncalı Mahallesi’nde meydana geldi. Halis Ersoy isimli vatandaş, ineklerini otlatmak için mahallede dolaşmaya başladı. Bu sırada atık su kanalının yanından geçmekte olan 6 aylık hamile inek bir anda su kanalına yuvarlandı. Yaklaşık 4 metrelik yüksekten yere düşen inek, atık su kanalına girmeden toprak parçasında kaldı.

Olayı gören ineğin sahibi Halis Ersoy da, hemen ineğin ardından su kanalının yanına inerek itfaiye ekiplerinden yardım istenmesini istedi. Halis Ersoy’un yakınları durumu itfaiye ekiplerine bildirirken, kısa sürede olay yerine gelen Denizli Belediyesi İtfaiye ekipleri, ineğin hamile olmasından dolayı ineği halata bağlayarak kurtarmak istemedi. Bunun üzerine olay yerine iş makinesi çağrıldı. Olay yerine gelen iş makinesi ineğin düştüğü çukurdan kurtarmak için alanı düzlemeye çalıştı. İneğin çıkacağı kadar bir eğim bırakan iş makinesine, ineğin boynuzuna bağlanan ip bağlandı. Daha sonra sahibi Halis Ersoy, yukarı çıkarken, hamile inek de sahibini takip ederek güçlükle yukarı çıktı.

İneğin kurtarılmasının ardından çocuklar ekipleri alkışlarken, ineğin sahibi ineğine herhangi bir zarar gelmediği için mutlu olduğunu söyledi.

İnek otlatırken bir anda ineğinin atık su kanalına düştüğünü belirten Ersoy, "Ben de tam anlamadım ama bir anda atık su kanalının yanındaki boşluğa düştü. 1 saatte güçlükle kurtardık. Hamile ineğim zaten ama herhangi bir kırığı yok gibi. Kurtaran arkadaşlara teşekkür ederim’’ dedi.