Ruhani Esad’ın üzerini çizdi mi?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye’de kimyasal silah kullanımını kınayarak uluslararası topluma bu tür saldırıları önleme çağrısında bulundu.

Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını ilk kez dile getiren Ruhani, çarşamba günü en az bin 300 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların kimin tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine dair ise görüş bildirmedi.

Tahran yönetimi, Suriye’de geçtiğimiz aylarda yaşanan benzer kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili olarak "isyancıları" suçluyordu.

Ruhani, "Suriye’de birçok masum insan kimyasal gazlarla şehit oldu ve yaralandı. Kimyasal silah kullanımını güçlü bir şekilde ve kesin olarak kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Ruhani, "İran İslam Cumhuriyeti, uluslararası toplumu, dünyanın neresinde olursa olsun ama özellikle Suriye’de bu tür silahların kullanılmasını önlemek için tüm gücünü kullanmaya çağırmaktadır" dedi.

Ruhani’nin açıklaması, İran’ın ilk kez Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını kabul etmesi ve Suriyeli muhalifleri suçlamadan tarafsız bir dil kullanması açısından büyük önem taşıyor.