Bahçeli: Cumhuriyet tarihinin en başarısız hükümeti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecini eleştirerek, “PKK rahata ermiştir. Önündeki engeller süreç ihanetiyle ortadan kaldırılmıştır” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” açık hava toplantıları kapsamında Konya’da düzenlenen Türkçe Mitingi’ne katıldı. Türkçe ile insanlık vicdanına seslendiklerini belirten Bahçeli, “Türkçe kutsalımızdır, kişiliğimizdir, böyle olmayı sürdürecektir. Bilinsin ki gök kubbemizden eksik olmayacak seda da, nida da Türkçedir” dedi.

Çözüm sürecini eleştiren MHP Lideri Bahçeli, “Türkiye’miz vahim bir halde, iç yaralayıcı bir haldedir. PKK doymak bilmeyen iştahı ile Türkiye’yi istiyor. Aylardır şehit haberi gelmiyor, saldırı haberleri gelmiyor doğrudur. Bu kapsamda sevindiğimiz tartışmasızdır. Fakat ortada teröristlerin hain niyetlerine karşı duracak güvenlik gücü de pek görünmemektedir. PKK rahata ermiştir. Önündeki engeller süreç ihanetiyle ortadan kaldırılmıştır.

 ’’CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BAŞARISIZ HÜKÜMETİ’’

PKK’nın tümüyle sınır ötesine çıkmadığı, çıkmayı da düşünmediği biliniyorken, çözüm ve barış adı verilen süreci lafla bile olsa sürdürmek ihanete ortaklık değil midir? PKK uluorta militan kadrosunu tahkim ederken, dağa çıkışlar artmışken, terörün sonlandığını, barışın geldiğini söylemek milletimizle alay etmek değil midir? Cumhuriyet tarihinin en başarısız hükümeti 10 yılı aşkın süredir görevdedir. İç ve dış politikada tam bir kan kaybı yaşanmaktadır. Demokratikleşme paketleri hazırlanarak PKK’dan aman dilenmektedir. Ekonomideki zafiyetler, dengesizlikler ve felaketler hepimizi kuşatmıştır. Açlık, yoksulluk, işsizlik Konya’dadır. Konya darlık ve yokluk içinde boğuşmaktadır. Özellikle ayçiçeği üreticimiz mağdurdur ve uzanacak el beklemektedir. Gelir dağılımındaki adaletsizlik ve işsizlik isyan ettirecek durumdadır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin komşularında yaşananlara da değinen Devlet Bahçeli, “Etrafımız ateş topuna dönüşmüştür. Elbette AK Parti yapayalnızdır, dönüşü olmayan yolda tüm gemilerini yakmıştır. Başbakan Türk milletini tanımamış, anlamamıştır. Hükümet Türkiye’nin boynunu bükmüştür. Suriye’de iç savaş tüm vahşetiyle sürmektedir. Bu ülkede birkaç gün önce kimyasal silah kullanılması caniliğin daniskası olarak vicdanımıza kazınmıştır. Uluslararası toplum sarin gazı katliamına gözü kapalı durmamalıdır. Kimyasal silah kullanımını kınıyor, kim yaptıysa bunun cezasız kalmamasını istiyorum.

Mısır’da cunta yönetimi sivillere ölüm kusmuştur. Nihayetinde Mursi zihniyeti Mısır’ın bu hale gelmesinde pay sahibidir. Başbakan Erdoğan Mursi’nin derdine düşmüş, böylece Mısır’la arasını açmıştır. Sanki İhvan’ın Türkiye temsilciliği gibi çalışmaktadır. Konya Ovası Türkiye’nin kurtuluş umudu olacaktır” diye konuştu.