Çözüme destek için Diyarbakır'a gidecekler

Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, hükümetin başlattığı barış ve çözüm sürecine tam destek verdiklerini belirterek, sürece destek vermek amacıyla önümüzdeki günlerde Diyarbakır’a gideceklerini açıkladı.

Nezaket Emine Atasoy, başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illeri ziyaret ederek, buralardaki sivil toplum kuruluşlarıyla temaslar gerçekleştireceklerini belirtti. Ziyaret programı için çalışmalarına başladıklarını kaydeden Atasoy, şöyle konuştu: “Doğudaki ziyaretlerimize Diyarbakır’dan başlayacağız. Daha sonra oradaki sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağımız ziyaret ve görüşmeler neticesinde bu çalışmalarımız bölgelere ayrılarak devam edecek. Biz elimizden gelen katkıyı sunmak istiyoruz. Bir programlama dahilinde olacak. En yakın zamanda gitmeyi planlıyoruz” Atasoy, Türkiye’nin yakaladığı istikrarı sürdürmesi için terör belasından kurtulması gerektiğini söyledi. Atasoy, bu nedenle hükümetin başlattığı sürece tam destek verdiklerini ve ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Türkiye yakalamış olduğu bu istikrarı devam ettirmeli. İstikrarın devamı için en başında bu terör belasından kurtulmamız gerekiyor. Bizler de topluluk olarak birçok çalışma yapıyoruz. Özellikle doğudaki sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog içindeyiz. Neler yapabilirizi konuşuyoruz. Biz de bölgeye giderek bu çalışmalara destek vermek istiyoruz. Biz istiyoruz ki, artık ülkemizde analar ağlamasın, gençler ölmesin. Ülkemiz artık bu son 30 yıldır süren terör belasından kurtulsun. Biz hizmet gönüllüleri federasyonu ve konfederasyonlar topluluğu olarak hükümetimizin başlatmış olduğu çözüm sürecini destekliyoruz. Ülkemiz artık bu terör belasından kurtulmalıdır diye düşünüyoruz. Ama gelmiş ve geçmiş hükümetlere baktığımızda şimdiye kadar bu hükümet dönemine kadar bir çözüm üretilememişti. Şu an hükümetimiz bir barış sürecini başlattı. Biz bu süreci topluluk olarak tam destekliyoruz.”

Nezaket Emine Atasoy, 63 kişiden oluşan Akil İnsan Heyeti’nin çalışmalarını da izlediklerini ve destek verdiklerini belirterek, heyete yönelik bazı yerlerde meydana gelen tepkileri ve eleştirileri haksız bulduklarını kaydetti. Atasoy, 63 kişilik heyet halinde kurulan Akil Adamlar Grubu’na yapılan eleştirileri doğru bulmadıklarını söyledi.