Kaçırılan pilotlarla ilgili yeni gelişme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir süre önce kaçırılan iki Türk pilota ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan’ın Mikati’ye Lübnan’da son günlerde meydana gelen terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdiği görüşmede, Lübnan’da kaçırılan ve 16 gündür rehin tutulan iki Türk pilotu kurtarmaya yönelik çabalara da değinildiği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Mikati’ye Lübnan’da son günlerde meydana gelen terör saldırılarından derin üzüntü duyduğunu belirterek, saldırılarda hayatlarını kaybedenler için taziye dileğinde bulundu. Lübnan’ın barış ve istikrarının tüm bölge için kilit role sahip olduğuna dikkat çeken Erdoğan’ın, Türkiye’nin din ya da mezhep ayrımı yapmaksızın Lübnan halkının tamamını kardeş olarak gördüğünü belirttiği öğrenildi.

LÜBNAN’DA KAÇIRILAN TÜRK PİLOTLARI

Görüşmede, Lübnan’da kaçırılan ve 16 gündür rehin tutulan iki Türk pilotu kurtarmaya yönelik çabalara da değinildi. Bu çabalardan dolayı Mikati’ye teşekkür eden Erdoğan, pilotların en kısa sürede, salimen özgürlüklerine kavuşmalarının Türkiye için büyük önem taşıdığını vurguladı.