İEÜ mezunları prestijli firmalarda

 İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları aldıkları eğitimler sonrasında çalışma yaşamlarını prestijli firmalarda sürdürüyor.

Dr. Oetker Firması’nın satış operasyon departmanında yer alan İEÜ Matematik Bölümü ve İşletme Bölümü Çift Anadal Mezunu Nihan Özbay, “Üniversitede, matematik anabilim dalında eğitim alırken, işletme bölümünde çift anadal yaptım. Eğitimim, bugün firmamda tercih edilme sebebim oldu” dedi. 2010 yılından bu yana Dr. Oetker’de Satış Operasyon Departmanında görev yaptığını, aynı zamanda İEÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü Finans Yüksek Lisans Programı’nda eğitimini sürdürdüğünü anlatan Özbay, lisans eğitimini her iki bölümde de başarı bursuyla yüksek şeref öğrencisi olarak tamamlandığını söyledi.

Çalışma yaşamına Almanya’nın önde gelen markalarından olan Dr. Oetker’de başlamasının kendisi için çok büyük önem taşıdığını kaydeden Özbay, “Çalışma yaşamımda aldığım nitelikli eğitimin katkısını görüyorum. Matematik zekâmı, analitik düşüncemi kullanıyorum. Üniversitede ikinci yabancı dil seçeneği olarak da Almanca öğrendim. Bugünlere gelmemde eğitimimin büyük katkısı oldu” diye konuştu. Lisans eğitimi boyunca İEÜ Halk Dansları Kulübünde görev aldığını da bildiren Özbay, “5 yıl boyunca birçok etkinlikte yer aldım. Bu da benim sosyalleşmemi ve kendime güvenimi arttırdı. İEÜ’deki zengin sosyal yaşam, kendimi ifade edebilme becerisini kazandırdı. Yüksek lisans eğitimimin de vizyonumu geliştiriyor” dedi.