Beyaz Saray'dan kritik Suriye açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’de kimyasal silah kullanılmasına verilebilecek en iyi cevabı değerlendirmekte olduğu bildirildi.
Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığının inkar edilemez olduğunu, ortaya çıkan görüntülerde kanıtların gözler önüne serildiğini belirtti. Carney, kimyasal silahları kullanan tarafın rejim olduğundan duyulan şüphenin çok az olduğunu vurgulayarak, uluslararası standartların ihlal edildiğine dikkat çekti.

Obama’nın kimyasal silah kullanımına verilecek en iyi yanıtı değerlendirdiğini söyleyen Carney, ABD Başkanı’nın henüz bir karara varmadığını, ulusal güvenlik ekibiyle görüşmelere devam ettiğini ifade etti.
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney ayrıca BM ekiplerine keskin nişancılar tarafından ateş açılmasını kınadı. BM ekiplerinin bölgeyi terk etmesi sonrasında ise bölgenin yeniden bombalandığını söyleyen Carney, bu durumun Suriye rejiminin güvenilirliğini açıkça azalttığını belirtti.