İkiz beklerken üçüz doğurdu

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ikamet eden 15 yıllık çiftçinin ineği üçüz doğurdu.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Karakaya köyünde ikamet eden 15 yıllık çiftçi Şerafettin Karabıyık’a ait inek üçüz buzağı doğurdu. Üçüz doğum herkesi şaşırttı. Herkes gibi kendisinin de çok şaşırdığını belirten çiftçi Şerafettin Karabıyık, "Eşimle beraber çiftçilik yapıyoruz. Besihanemizde 25 büyükbaş hayvanımız var. Hayvanlarımızdan bir tanesi geçen hafta veteriner hekimimiz Veli Özçelik sayesinde doğum yaptı. Doğumda eşim ile birlikte ikiz buzağı beklerken büyük bir sürpriz yaşadık. Veteriner bize hayvanın üçüz dünyaya getirdiğini söyledi. Ailemle birlikte 15 yıllık çiftçilik hayatımızda ilk defa böyle bir sürpriz başımıza geliyor. Çok mutluyuz. Hayvanlarımız bizim çocuklarımız gibi, her sabah erkenden kalkıp yemlerini veriyor, sularını içirip ahırlarının günlük temizliğini yapıyoruz. Onlar da bize harika bir sürpriz yaptı. Doğumu ve tohumlamayı yaptıran veteriner hekimimiz Veli Özçelik’e sonsuz teşekkür ederim" dedi.

VETERİNER DE ŞAŞIRDI

Sındırgı’da 7 yıldan beri veterinerlik yaptığı söyleyen Veli Özçelik, üçüz buzağıları görünce kendisinin de büyük şaşkınlık yaşadığını anlattı. Özçelik, "Buzağılarımız iki dişi, bir erkek olarak dünyaya geldi, sağlık kontrollerini periyodik olarak yapıyoruz. Buzağılarımızın ve ineğimizin sağlık durumu gayet iyi. Ailemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

İkisi dişi, biri erkek üçüz buzağılar ilçede günün konusu oldu. İneklerin üçüz doğurmalarının dört binde bir olduğu bildirildi.