Spor gönüllüleri eğitici oldu

 Denizli’de Pamukkale Üniversitesi, spor gönüllülüğü eğitimi alan 50 üniversite öğrencisi için düzenlenen 'Eğitici Eğitimi Programı’na evsahipliği yaptı. Eğitime katılan 10 üniversiteden 50 öğrenci spor gönüllülerine eğitim vermeye hak kazandı.

Uluslararası İlham Projesi kapsamında geliştirilen Spor Gönüllülüğü Eğitim Programı’na katılarak Türkiye’nin ilk resmi spor gönüllüleri olan 50 üniversite öğrencisi, akran eğitimcisi olarak yeni spor gönüllüleri yetiştirecek. Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen dört günlük Eğitici Eğitimi Programı’na 10 üniversiteden 50 spor gönüllüsü öğrenci katıldı. PAÜ Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Ekmekçi’nin Akademik Danışma Kurulu üyesi olarak yer aldığı projeyle 2020 İstanbul Olimpiyatları için spor gönüllüleri yetiştirmek amaçlandı.

Eğitici Eğitimi’ne katılmaya hak kazanan Karadeniz Teknik, Ege, Pamukkale, Mersin, Rize Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul, Marmara, Anadolu, Balıkesir ve Selçuk Üniversiteleri’nden 50 öğrenci, eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını aldı. Eğitim Programı’nın yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, eğitimi tamamlayan öğrencilerin ulusal ve uluslararası spor organizasyonları başta olmak üzere çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev alıp ayrıca yeni spor gönüllüleri yetiştireceklerini söyledi. Ekmekçi, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın en umutlu adayı olan Türkiye’nin organizasyon başarısını güçlendirecek bir gönüllü ağına sahip olmuş olacağını belirtti. 

Spor Gönüllülüğü Eğitim Programı, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında yer alacak donanımlı, tecrübeli ve yetkin gönüllülerden oluşan bir gönüllü havuzu kurma amacını taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen projenin ortakları arasında UNICEF, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, British Council, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bulunuyor.