Yeni bağımsız denetçiler geliyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Kamu Gözetimi, Muhasebe Ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesince hayata geçirilen Muğla’da "Bağımsız Denetçi Eğitim Programı"nın ilk etabı Marmaris'te başarıyla tamamlandı.

Yrd. Doç Dr. Eymen Gürel’in  vermiş olduğu “Denetim” dersinin ardından, Doç Dr. Yavuz Çiftci tarafından verilen “Muhasebe Standartları” dersi ile birlikte; Sakarya Üniversitesi'yle yapılan protokol kapsamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilen “Kurumsal Yönetim İlkeleri, Finansal Yönetim ve Sermaye Piyasası, Bankacılık, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Mevzuatı” derslerini de içeren dört haftalık eğitim maratonu, 25 Ağustos 2013 Pazar günü sona erdi. KGK gözetiminde gerçekleştirilen verimli ve başarılı eğitimin sonunda adaylar sertifika almaya hak kazandı.

Yeminli Mali Müşavirler (YMM) ve 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip fakülte mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin (SMMM), Bağımsız Denetçi olarak yetkilendirilmesine yönelik geçiş dönemi eğitimleri ise 23 Ağustos'ta Fethiye’de başlayan yeni programla devam ediyor.

Eylül ayı içerisinde aynı anda üç merkezde (Fethiye, Muğla, Bodrum) eğitim programı başlatarak meslek mensuplarına yönelik önemli bir hizmeti daha hayata geçiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bu eğitim programı için başvuracak adayların www.kgk.mu.edu.tr internet sitesine girerek kayıt yaptırmaları ve gerekli belgeleri yüklemeleri gerekiyor.