Polisten kaçan otomobil sürücüsü, cinayet zanlısı çıktı

 Uşak’ta, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan ve kovalamaca sonucu durdurulan otomobildeki biri kadın 2 kişi gözaltına alındı. Gasp ve hırsızlık suçundan aranan iki şüpheliden erkek olanın, Mersin’in Anamur İlçesi’ndeki bir cinayetin de zanlısı olduğu ortaya çıktı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, bugün saat 11.00 sıralarında Uşak-Ankara Karayolu, Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası Kavşağı’nda, yaptığı rutin uygulamada 10 NN 622 plakalı otomobili durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobil ile polis arasında kovalamaca başladı. Telsiz ananoslarıyla tüm kavşaklardaki polis ekipleri uyarıldı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardından Stadyum Kavşağı’nda durdurulan otomobilin sürücü M.O. (25) ile yanındaki kız arkadaşı İ.S. (18) kendilerini gözaltına almak isteyen polislere direndi. Çıkan arbebedede polis Emrullah Akdoğan ellerinden yaralandı. Akdoğan, ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

Takviye polis ekiplerini de gelmesiyle iki şüpheli, kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Şüphelilerin kaçarken Uşak-Ankara Karayolu Belediye Kavşağı’nda yol kenarına bir paket attığı ihbarı üzerine bölgede arama yapan polis, herhangi bir şeye rastlamadı.

OTOMOBİL ÇALINTI ÇIKTI

Şüphelilerin el konulup, Emniyet Müdürlüğüne götürülen otomobilinin Mersin’den çalıntı olduğu belirlendi. Otomobilde yapılan aramada ruhsatsız 1 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 3 sahte plaka, makyaj malzemeleri ve kadın kıyafetleri ile çok sayıda bozuk para ele geçirildi. Gasp ve hırsızlık suçlarından arandığı belirlenen şüphelilerden M.O.’nun ayrıca Mersin Anamur İlçesi’ndeki bir cinayetin faili olduğu da ortaya çıktı. Şüphelilerin Afyonkarahisar’dan Uşak’a gelirken Güney Beldesi’ndeki bir akaryakıt istasyonundan benzin aldıktan sonra parasını ödemeyip, kaçtıkları da tespit edildi.

2 şüphelinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.