Jandarma karakolunda dehşet dakikaları

Ankara’da psikolojik sorunlarının olduğu öğrenilen bir asker, nöbet tuttuğu sırada tartıştığı arkadaşını tabancayla ateş ederek öldürdü ve intihar etti.

Olay, Ahiboz Jandarma Karakolu’nda, saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, nöbet tutan Osman D. (20) ile Uğur Ö. (20) henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Uğur Ö, Osman D.’ye doğrulttuğu silahla 3 el ateş etti. Uğur Ö., daha sonra aynı silahı başına dayayarak ateş etti. Ağır yaralanan her iki asker de olay yerine çağrılan ambulanslarla Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Her iki asker yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın görgü tanığı olan ve olaydan etkilenen askerler de ambulans ve askeri araçlarla hastaneye getirildi. Olayın şokunu üzerinden atamayan bir askere, komutanın yardım ettiği görüldü. Haberi alır almaz hastaneye gelen Uğur Ö.’nin yakınları da sinir krizleri geçirdi. Askeri savcının hastanede yaptığı incelemelerin ardından askerlerin cansız bedeni, Keçiören Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.