Çeşme'deki koyda garip olay!

Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden Çeşme’de vatandaşların denize girdiği sırada birçok kişi, aniden balıkların saldırısına uğradı. Vatandaşlar soluğu hastanede aldı.

Çeşme’de Azmak koyunda denize giren vatandaşlar, bir anda balıklar tarafından ısırıldıklarını fark etti. Kısa süren paniğin ardından vatandaşlar, cam göz adıyla bilinen balıklar tarafından ısırıldıklarını anladı. Küçük çocukların da ısırıldığını fark eden vatandaşlar hastanelere müracaat etti.

“ZEHİRLENME KORKUSUYLA HASTANEYE GİTTİK”

Ailesiyle denize girmek için koya gelen vatandaşlardan Gökhan Boztepe (25), yaşadıkları korku dolu anları anlatırken, “Biz ailecek buraya denize girmeye gelmiştik. Eşim ve 3 yaşındaki kızımla birlikte suya girdik. Sonra birden kızımın ağladığını fark ettim. Kızımın yanına gittiğimde ben de balıklar tarafından ısırıldım. Sebebini bilmiyoruz biz de anlayamadık. Denizin içine baktığımızda küçük balıklar görüyoruz” diye konuştu. Küçük kızları için endişelendiklerini belirten Boztepe, “Kızımın ayağında küçük bir yara vardı. Balık oraya gelmiş. Biz de kan görünce endişeye kapıldık. Hastaneye götürdük çünkü zehirlenmesinden korktuk. Neyse ki korktuğumuz bir durum olmadı” şeklinde konuştu.

Denizde balıklar tarafından ısırılan Mehmet Acar (44) ise, balıkların insanların ayak ve bacaklarındaki yaralardan beslendiğini belirtirken, “Cam göz ve mırmır olarak adlandırılan balıklar bunlar. Denize giren insanların yara olan bölgelerini yemeye çalışıyorlar. Benim de kızımın bacağını ısırdılar. Ben uzun yıllardır Çeşme’de yaşıyorum, ilk kez böyle bir olaya şahit oldum. Yetkililerin önlem alması gerekiyor” dedi.

Öte yandan, yaşanan balık saldırılarının ardından Azmak koyunun yarı yarıya boşaldığı ve vatandaşların koyda denize girmekte tereddüt ettikleri gözlendi.

Arif Çayan/Ferruh Serçe-İHA