TESK Başkanından doğalgaz uyarısı

   Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapılan doğal gaz kesintilerinden dolayı yetkilileri uyardı.

Palandöken, “Yaz günlerinde yapılan doğalgaz kesintilerinin üzerinde fazla durulmamaktadır. Kışın olabilecek kesintiler için halkımızı şimdiden tedirgin olmaya başlamıştır. Her yıl doğalgaz arzında yaşanılan yetersizlik nedeniyle halkı mağdur eden kesintiler için gerekli önlemler yetkililer tarafından biran önce almalıdır” dedi.

Benzin ve Motorinden fiyatlarına yapılan zamların doğalgaz fiyatlarına yansıtılmaması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şöyle devam etti:

“Son zamanlarda benzin ve motorine üst üste 4 defa zam yapılaması halkı huzursuz etmiştir. Son günlerde dolar kurundaki yükseliş nedeniyle doğalgaza da zam yapılacağı yönünde halk tedirgin edilmektedir. Buna paralel isteyen istediği kadar doğalgaz alamadığı için halkımızda zam beklentisi içerisine sokulmuş oldu. Halkı kışın ortasında alternatif yakıtlara yönlendirmek yerine kış için önlemler şimdiden alınmalıdır. Basınç düşüşlerinden dolayı yapılan kesintilerin konutlara yansıtılmaması gerekmektedir. Doğalgazda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız haberlerinden sonra başta Ankara olmak üzere birçok ilde yapılan kesintiler, halkımızı huzursuz etmektedir. Sonbaharın yaklaşmasıyla kullanımı artacak olan doğalgazın kesintiye uğramaması ve halkı mağdur etmemek için doğalgazdaki kısıtlama biran önce kaldırılmalıdır.”

"GAZ SATIŞINI SINIRLANDIRMAYIN"

Gaz satışları yapılırken halkın istediği kadar gaz almamasını eleştiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Doğal gaz alırken 75 lira üzerinde satış yapılmaması, kalabalık aileleri mağdur etmektedir. Yapılan akaryakıt zamlarından endişe duyan halk, doğal gaz satışlarını artırmıştır. Bundan dolayı Ankara’da aylık 75 liranın üzerinde gaz satışı yapılmadığı için vatandaş mağdur olmaktadır. Alım gücü olmayan ve borçlu yaşayan vatandaşımız istediği kadar doğalgaz alabilmeli ve sınırlama yapılmamalıdır. Gaz temini için uzun sıra kuyruklarında bekleyip, limitli fiyatlı gaz almak zorunda bırakılan halk eziyet çekmektedir. Gaz satışlarında kalabalık aileler göz önünde bulundurulmalıdır. Yani kış günü insanları battaniyeye muhtaç bırakmamalı ve gerekirse fiyatları sübvanse edilmelidir” ifadesini kullandı.