Canlı Destek Birimi'nden ilginç istekler

Türkiye’deki kamu kurumları arasında, ilk defa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürlüğü’nce başlatılan Canlı Destek Birimi Projesi kapsamında, 9 ayda internet üzerinden 1100 kişinin soruları cevaplandı.

SGK Muğla İl Müdürü Ayhan Dorum, Büyükşehir statüsü kazanan Muğla'nın 840 bin nüfusa sahip olduğunu, il genelinde 56 bini Bağ-Kur'lu 32 yaşındaki Emekli Sandığı'na üye olmak üzere yaklaşık 190 bin sigortalı olduğunu söyledi. Dorum, şöyle dedi:

"Kış aylarında 190 bin sigortalı sayımızın 210 binlere çıkmasını hedefliyoruz. Bu anlamda ekip arkadaşlarımızla ilimizdeki istihdam sayısını artırmaya gayret edeceğiz. Vatandaşların işini kolaylaştırmak için aylardır bir proje üzerinde çalıştık. Proje sayesinde Muğla’daki işveren, çalışan ve emeklilere hitap eden Canlı Destek Birimi’ni uygulamaya koyduk."

Amaçlarının kişileri kuruma getirmeden işlemleri yapmak olduğunu belirten Dorum, şöyle devam etti:

"Kurumun internet sayfasına girenler 'Canlı Destek Birimi' uygulamasıyla her türlü sorularını internet üzerinden 'chat' yapar gibi personelimize iletecek. Halkamız evinde, işyerinde, oturduğu yerden sitemize girerek ne kadar sigorta günü var, emekli olduğunda ne kadar maaş alabilir, işverenin ne kadar borcu var, bu ay emekli maaşında ne kadar ilaç kesintisi yapılmış gibi her türlü işlemi sorarak anında cevap alabiliyor. Canlı Destek Birimi’nde şu an 3 çalışanımız, vatandaşların sorularını yanıtlıyor. Gelen talebe göre çalışan sayısını artırabiliriz. Bu uygulama ilk kez Muğla’da gerçekleşti. Büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Ancak bazı kişiler, 'Koca bulamıyorum, beni evlendirir misiniz?', 'ABD’ye tatil gitmek istiyorum uçak biletimi alır mısınız?', 'Kendimi yalnız hissediyorum sohbet edelim mi?', 'Cennetin yolu nerede?' gibi ilginç istek ve soruları ile personelimizi meşgul ediyor. Burada önemli bir hizmet veriliyor."

Dorum, 9 ayda internet üzerinden bin 100 kişinin sorularının cevaplandığını, bunların 300’ünün il dışı ve 150’sinin yurt dışından olduğunu söyledi.