Bina çöktü: 8 ölü, 40’tan fazla yaralı

     Hindistan’ın batısında bulunan Vadodara kentinde 3 katlı bir binanın çökmesi sonucu 8 kişi öldü. Yetkililer 40’dan fazla kişinin enkaz altında kalmış olabileceğinden korkuyor. Kurtarma görevlileri ve itfaiyeciler çökmeden hemen sonra olay yerine sevk edilirken, çökme sonucu 8 kişinin öldüğü, 6 kişinin enkazdan yaralı olarak çıkarıldığı belirtildi.

   40’dan fazla kişinin ise halen enkaz altında olduğu tahmin ediliyor. Yapılan açıklamada çöken binanın bitişiğindeki binanın da çöktüğü ancak binanın önlem amacıyla daha önceden boşaltılmış olduğu bildirildi. Gucerat eyaletinde bulunan Vadodara kentinde kıdemli bir bürokrat olan Manish Dubey konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sabah 4.30 sularında içinde 14 daire bulunan bir bina çöktü. Yaklaşık 45 dakika sonra ise çöken binanın yanında bulunan binada da çökme meydana geldi ancak ikinci bina tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Ne yazık ki ilk çöken binada enkaz altında kalan insanlar var” dedi.

   Dubey ayrıca ‘Binada 14 daire bulunuyor dolayısıyla kaç kişinin enkaz altında kaldığını tam olarak kestirebilmek çok zor. Tahminimize göre 40-50 kişi hala enkaz altında. Kurtarma operasyonu devam ediyor” dedi. Öte yandan, bina sakinlerinin daha önce binanın oturmaya elverişli olmadığıyla ilgili yetkililere şikâyette bulundukları fakat uyarılarının dikkate alınmadığını söyledikleri öğrenildi. Hindistan’daki birçok bina, sahiplerinin yetkililerden izin almadan binalara ekstra kat çıkmaları nedeniyle güvenlik kurallarına aykırı bir durum sergiliyor.