Basın İlan Kurumu, denetimleri arttıracak

    Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Denetimleri yaparken sıkıntı yaşansın ya da canını yakalım ve ya kapatalım anlayışıyla denetleme yapmıyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Samsun’a gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, basın mensuplarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Kafe’de yemekte bir araya geldi. Yemek öncesi basın mensuplarının sorunlarını dinleyen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurumun yaptığı denetimlerin bazen yanlış anlaşıldığını belirtti. Genel Müdür Atalay, "Kamu ilanları devam ediyor. İnşallah devam da edecek. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Sizlerin sorunlarınızı dinlemeye geldik. Strateji toplantısı yapmaya geldik. Sık sık kontroller yapıyoruz. Mevzuatları uyguluyoruz. Bu mevzuatlarda sizlere uygun olmayan olabilir. Mevzuat değiştirilir mi? Allah yazısı değildir. Tabii ki değiştirilir. Değiştirilinceye kadar da mevzuatı uygulamak zorundayız. Denetimleri yaparken sıkıntı yaşansın ya da canını yakalım ve ya kapatalım anlayışıyla denetleme yapmıyoruz. Kurallara uyulup uyulmadığına dikkat ediyoruz. Buna bakmak zorundayız. Tek tek bayi kontrolleri ya da abone kontrolleri yapıyoruz. Bize verilen belgeler haricinde denetleme yapıyoruz. Şehrin ve yörenin haberleri var mı bunlara bakıyoruz" diye konuştu.

Yapılan denetimlerle kaçak ilanları önlediklerini söyleyen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Denetimlerimizi bu zamana kadar nasıl yapıyorsak, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Belki artırarak devam edeceğiz ama her şey sizi daha iyiye götürebilmek içindir. Başlangıçta zor gelebilir ama kuşkunuz olmasın. Kaçak ilanları önledik. Şubelerimiz sizinle ele ele vererek çalışıyor. Samsun şubemiz de ciddi anlamda çalışmalarını sürdürüyor. Teklifleriniz varsa açığız. Siz iyi gazete yaptıkça reklamlar artıyor. Türkiye ve Samsun büyüyor. İnanılmaz yatırımlar yapılıyor. Samsun buna layık. Sizlere büyük görevler düşüyor. Samsun’da ve sizlerle burada olmaktan çok memnunum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa BİK Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.