Konak Belediyesi çalışanlarından kan bağışı

    Ege Bölgesi Kızılay Kan Merkezi’nin çağrısına duyarsız kalmayan Konak Belediyesi çalışanları, kan bağış merkezlerini doldurdu. İzmir ve Ege Bölgesi’nde kan stoklarının tükenme riski taşıdığı haberi üzerine harekete geçen Konak Belediyesi çalışanları Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne akın etti.

   Onar kişilik gruplar halinde kan vermeye giden Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, işçi üniformaları içinde önce kentin sokaklarındaki, daha sonra da insanlık görevlerini tamamladı. Form doldurup doktor kontrollerinin ardından sırayla kan alma işlemi için koltuklara geçen işçiler, İzmir’e örnek oldu.

   Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının kan bağışı kampanyalarına sürekli olarak destek verdiklerini belirterek, “Konak Belediyesi olarak kentte kaldırım, yol, çöp, altyapı gibi hizmetlerini elbette yerine getiriyoruz. Ancak Konak’ı Konak yapan, insanlara ‘İzmir’in gülen yüzü’ dedirten şey işte bu tür duyarlılıklar, sevgi ve paylaşımdır. Çalışma arkadaşlarıma ve kan bağışına katkı koyan tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kan vermek için bağış merkezine gelen vatandaşlar da Konak Belediyesi çalışanlarının gösterdiği duyarlılıktan ötürü işçileri tebrik ettiler. Yıllardır üç ayda bir kan vererek hem ihtiyacı olan hastaları hayata bağlayan hem de sağlığını koruyan Ünsal Hepbildikler ve Orhan Meyan, belediye çalışanlarını kutlayarak toplumu bu konuda özendirdikleri için teşekkür ettiler.