Ne dünyada barış var ne ülkemizde

    BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “1 Eylül’ün barış için ne kadar büyük bir özlem olduğunu bir kez daha gördük. Ama ne yazık ki ne dünyada barış var ne ülkemizde” dedi. BDP Maltepe İlçe Teşkilatı, Maltepe’de yer alan boş bir sahada Barış Şöleni düzenledi.

   Şölene BDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, partililer ve davetliler katıldı. Burada toplanan BDP’liler üzerinde, “Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır” yazılı bez afiş asarken bazı katılımcıların da Abdullah Öcalan’ın da posteri açtıkları gözlendi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, “1 Eylül’ün barış için ne kadar büyük bir özlem olduğunu bir kez daha gördük. Ama ne yazık ki ne dünyada barış var ne ülkemizde.

   Biz barışın gelmesi için birlikte mücadele ediyoruz o açıdan bu yıl her zamankinden daha görkemli, her zamankinden daha coşkulu, her zamankinden daha gür sesimizle sokakta olacağız” dedi. Tuncel, “Kürdistan’da yaşanan savaşın son bulması aslınsa batıda da, istanbul’da da, İzmir’de, Ankara’da da büyük bir coşkuyla karşılandı. Ve biz şunu biliyoruz; barış, çözüm o kadar kolay değil. Barış dediğimiz şey aynı değil. Egemenlerin barışıyla bizin barışımızda aynı değil o yüzden barış olacaksa bizim barışımız olmalı” diye konuştu. Barış Şöleni, verilen konseri ve halayların çekilmesiyle son buldu