50 kilo verdi aynalarla barıştı

Muğla’nın Datça İlçesi’nde, iki yıl içinde 140 kilodan 90 kiloya düşen yüksek mimar Okan Çağlar, geçen süreçte yaşadıklarını, korkularını ve özlemlerini anlattı, fazla kilolarından şikayetçi olanlara uyarılarda bulundu. Aşırı kilolu olduğu için yıllardır boydan fotoğraf çektirmediğini ve aynalara bakamadığını itiraf eden Çağlar, ilk fırsatta evine bir boy aynası alacağını söyledi.

Eşi psikolog Nurçin Çağlar’la açıklamalarda bulunan Çağlar, "Eskiden fotoğraf çektirmek istemezdim. İnanın hiç boy fotoğrafım yok. Fotoğraflarda, göbeğim görünmesin diye hep birilerinin arkasına saklandım. Karatay Diyeti’ne başladığımda 50 kilo birden zayıflayacağına kendim bile inanmıyordum. İlk 5 günün sonunda şekersiz de yapabileceğimi anladıktan sonra umudum arttı" dedi.

Çağlar, Karatay Diyeti’ni eşi Nurçin Çağlar’la uyguladıklarını anlattı. Çağlar, "Eşimle aynı yiyeceği aynı zamanda yedik. Haftada 5 gün spor yaptık. Bu sayede hastalıklardan kurtuldum. Şimdi ilaç kullanmıyorum. Sağlığıma kavuştum, son derece mutluyum. 12 yıl boyunca 48 bin 180 adet tablet ilaçtan kurtuldum. Yaşam kalitem arttı. Psikolojim düzeldi. Uykularım düzeldi" diye konuştu. 

Karatay Diyeti sayesinde 26 kilo veren Nurçin Çağlar da Karatay Diyeti’yle tanışana kadar zayıflamak için her yöntemi denemiş ancak başarılı olamamıştım. Ancak Karatay Diyeti’yle tanışınca beslenme konusunda birçok konuyu bilmediğimi anladım. Sağlıklı beslenme prensipleriyle aç kalmadan kilo verebildim. Açlık denilen duyguyu neredeyse unuttum" dedi.