Yelkenler dostluk etabıyla açıldı

 Arkas Holding ve Milta Bodrum Marina Sponsorluğu’nda düzenlenen ARKAS-Milta Marina Cup, Dostluk Etabı ile başladı. Karaada açıklarından start alan tekneler, rüzgarlı havada yarışı tamamlayabilmek için mücadele etti. Bazı tekneler rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. 

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından Arkas Holding ve Milta Bodrum Marina sponsorluğunda düzenlenen ARKAS- Milta Marina Cup, 26 teknenin katılımıyla Bodrum- İstanköy (Kos) Adası Dostluk Etabı ile başladı. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen yarışların ilk gününde tekneler 24 millik, Bodrum-Çelebi Adası- Kargı Adası- İstanköy Adası rotasında yarıştı. 300 yelkencinin katılımıyla gerçekleşen yarışlar, Ege’nin iki kıyısını dostluk için buluşturdu. 25 knota kadar ulaşan rüzgarda yelkenciler zaman zaman zor anlar yaşadı. Tekneler, IRC ve Destek sınıflarında birinci olabilmek için mücadele etti.

Üç gün sürecek yelken yarışlarının son günü olan 1 Eylül’de Milta Bodrum Marina çekek alanında organize edilecek ödül töreninde dereceye giren yelkenciler ödüllerini alacak. Törenin ardından yelkenciler, İzmir Express Grubu’nun konseriyle yarışların yorgunluğunu atacak.