Eşine kızdı, kızını kaçırdı

Aydın’ın Umurlu Beldesi’nde evi terkedip, kayınpederinin evine yerleşen eşini dönmeye ikna edemeyen 37 yaşındaki Mehmet Y., 4 yaşındaki kızı Y.Y.’yi boğazına ekmek bıçağı dayayıp kaçırdı. Yolda karşılaştığı bir yakını , kızını rehin alan Mehmet Y.’yi yakaladı ve ikna ederek Y.Y.'yi kurtardı. Polis, Mehmet Y.’yi gözaltına aldı.

Esra Y, aralarında geçimsizlik bulunan işsiz eşi Mehmet Y.’yi dün terkedip, kızı Y.Y.’yi de yanına alarak kayınpederi Lütfü Y.’nin İstasyon Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Caddesi’ndeki evine sığındı. Saat 23.00 sıralarında eşinin peşinden babasının evine gelen Mehmet Y., daha önce de ayrılıp, barıştığı eşini eve dönmeye ikna etmeye çalıştı. Eşinin kabul etmemesi üzerine Mehmet Y., yanında getirdiği ekmek bıçağını kızı Y.Y.’nin boğazına dayayıp, rehin aldı.

Babası Lütfü ve kardeşi 35 yaşındaki Ferhat Y.'nin kendisini engellemek istemesi üzerine Mehmet Y., yanına kimseyi yaklaştırmayıp, rehin aldığı kızı Y.Y. ile ile evden çıktı. Torununu oğlunun elinden kurtarmak isteyen Lütfü Y., peşlerine düştü. Adnan Menderes Bulvarı’na geldiklerinde, tesadüfen yoldan geçen ve aileyi tanıdığı öğrenilen kahve işletmecisi Köksal Akdeniz, Mehmet Y.’yi yakaladı.

Bir kenara çektiği Mehmet Y.’yi ikna eden Akdeniz, korkudan titreyen küçük kızı babasının elinden alıp, poliselere teslim etti. Polis, Mehmet Y.’yi de gözaltına aldı. M.Y., annesine teslim edilirken, polis olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Cem ULUCAN/DHA