Türk kızı Dünya Güzeli

 İzmir’in Çeşme İlçesi’nde düzenlenen, dünyanın prestijli güzellik yarışmalarından biri olan Türkiye merkezli 'Miss Exclususive Of The World 2013'te, kraliçelik tacını güzelliği ve zarafetiyle ilk günden ön plana çıkan Gizem Koçak taktı.



'Miss Exclususive Of The World 2013' güzellik yarışmasının 4’üncüsü, Çeşme Belediyesi ve Çağrı Tortop işbirliğiyle dün gece, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlendi.

 

34 ülke güzelinin 'Miss Exclusive Of The World 2013' olmak için yarıştığı, sunuculuklarını Murat Başoğlu ve Özge Ulusoy yaptığı yarışma, ikisi Türkiye’den (Kral Pop ve Kral TV), 7’si yabancı olmak üzere 9 televizyon kanalında canlı yayınlandı. Konser ve dans şovlarının da yer aldığı gecede, Arda, Ziynet Sali ve Amerikalı şarkıcı Marya Munoz seyircileri ve ekran başındakileri coşturdu.

 

Opera Twins yeni Aşk ve Tango adlı albümlerinden seslendirdiği Arjantin tangosu ve beraberindeki dans şovuyla büyüledi.

Jüri üyeliklerini Atıl Kuloğlu, Çağla Kubat, Çağla Şikel, Emre Altuğ, Ertan Kayıtken, Özlem Yıldız, Uğurkan Erez, Zahide Yetiş, Süreyya Yalçın, Işıl Reçber, Eser Elgür, Hakan Aysev, Diana Monaja, Sinan Vardar, Ufuk Kılıç, Tugan Nacaroğlu ve Erol Kaynar’ın yaptığı yarışmada kraliçelik tacını Türk güzeli Gizem Koçak taktı. Yarışmada ikinciliği Kosova güzeli Merona Taraku, üçüncülüğü İsrail güzeli Lili Rich elde etti. Litvanya güzelli Greta Mikalauskyte 'Bikini Güzeli', İsrail güzelli Lili Rich 'En İyi Kostüm Taşıyan Model' ve Ukraynalı Alona Berkovska 'En İyi Yerel Kostüm Güzelli' seçildi. Dereceye giren güzellere Dorsay Pırlanta tarafından takı hediye edildi.

Yarışmanın birincisi Gizem Koçak, "Çok mutluyum. Bu kadar güzelin arasında birinci olmak çok heyecan verici. Böyle bir sonucu beklemiyordum" dedi. 

ÇEŞME TANITILIYOR

Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’yi dünya üzerinde daha çok kişiye tanıtma hedefiyle gerçekleştirdikleri bu organizasyonda sağladıkları başarıdan dolayı memnun olduklarını söyledi. Organizasyon boyunca Çeşme’yi tanıtan 3.5 dakikalık video klipler gösterildiğine değinen Başkan Tütüncüoğlu, Türkiye ve Çeşme merkezli bir dünya güzellik yarışması fikriyle yola çıktıklarını, her gün daha da büyüyen organizasyonla her yıl dünyanın en ücra köşelerindeki insanların bile Çeşme adını duymasını sağladıklarını belirtti.

Miss Exclusive Of The World Dünya Başkanı Çağrı Tortop ise sadece birkaç yıl önce başladıkları etkinlikte geldikleri noktanın beklentilerin çok ötesinde olduğunu belirtti. Miss Exclusive Of The World’un kısa süre içersinde en prestijli dünya güzellik yarışmalarından bir tanesi haline geldiği söyledi.