Jet-ski'leri devrildi, 6 saat kurtarılmayı beklediler

 Balıkesir’in Ayvalık İlçesi açıklarında bindikleri jet-ski devrilen iki genç, 6 saat suda kaldıkları için vücut ısıları düştüğünden ölmek üzereyken, tesadüfen yardım çığlıklarını duyan Sahil Güvenlik ekibi tarafından kurtarıldı.

Nebi Baysal (33) ve arkadaşı Hüseyin Çiçek (34), dün saat 17.30 sıralarında Küçükköy Beldesi, Sarımsaklı Plajı’nda kendilerine ait jet-skiye binerek kıyıdan uzaklaştı. Bir süre sonra iki gencin bindikleri jet-ski devrilip, dalgalarla sürüklenerek battı. Yüzerek kıyıya çıkmaya çalışan Baysal ve Çiçek, bitkin düştü. 6 saat suda kaldıkları için vücut ısıları düşen ve ölüm tehlikesi yaşayan iki arkadaşın 'İmdat' diye bağırarak yardım isteğini tesadüfen bölgeden geçen bir Sahil Güvenlik botundaki askerlerden biri farketti. Sahil Güvenlik ekibi, iki genci bota alıp kurtardı.

Jet-ski’nin devrilmesi sırasında kol ve bacaklarından hafif yaralandıkları belirlenen Baysal ve Çiçek kıyıya çıkartılarak, burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki kafadarın, 6 saat boyunca kendilerinden haber alamayan yakınları ve arkadaşları, hastaneye akın etti.

Halen yaşadıklarının şokunu üzerinden atamadıkları görülen Baysal ve Çiçek, yakınlarına "Hayatta kaldığımıza inanamıyoruz" dedi. Batan Jet-ski ise tüm aramalara rağmen bulunamadı.